HC Energie Karlovy Vary

Jak energetici stráví Vánoce?

Volna sice příliš nemají, přesto se také energetici těší, až se svými nejbližšími oslaví Vánoce. Své plány na Štědrý den prozradili Martin Kohout, Jakub Flek, Petr Koblasa či Tomáš Mikúš.

„Tímto vítězstvím jsme si vybojovali volno 23. a 24. prosince,“ řekl spokojeně po utkání s Kladnem Tomáš Mikúš. „Já pojedu domů za rodinou a oddychnu si. Vánoce budu trávit klasicky v kruhu rodinném s manželkou. A potom, 25. už máme sraz v Olomouci a budeme se připravovat na další práci,“ líčí slovenský forvard.

„Budu je trávit přítelkyní a s rodiči,“ popsal jednoduše svůj plán Martin Kohout.

Rodinné návštěvy plánují i další. „Všechny jsme sezvali k nám domů na 24. prosince. Mamku mám tedy v Německu, takže za ní jedu v pondělí. Ráno si dám dobrovolný trénink, pak pojedu za mamkou na oběd a 24. se sejdeme celá rodina u nás doma a oslavíme to,“ těší se karlovarský rychlík Jakub Flek, jenž 24. prosince slaví narozeniny.

„Nemáme moc volna, takže na Štědrý den jedu k rodině do jižních Čech. Je to ale jen na jeden den, protože hned 25. odjíždíme do Olomouce. Samozřejmě si je budu chtít užít, protože Vánoce mám rád, takže na jeden den od hokeje úplně vypnu,“ hlásí.Petr Koblasa.

Hokejisté se do akce vracejí již 26. prosince. „Už jsme na to asi všichni zvyklí, protože to tak je každý rok. Samozřejmě bychom asi byli všichni rádi delší čas doma, ale na druhou stranu není dobré, když se dlouho nehraje, pak se do toho blbě dostává. Už to tak prostě je,“ dodává Koblasa.

Krátké volno zkrátka patří k hokejovému povolání. Energii čeká utkání na ledě Olomouce už ve čtvrtek, do vzdálené destinace se navíc vydávají o den dříve. „Pětadvacátého už se jede do Olomouce, takže se hlava musí nastavit do Olomouce,“ hlásí Jakub Flek.