HC Energie Karlovy Vary

Je důležité hrát jako tým a úspěch se dostaví, říká Gríger

Energetikům duel se Spartou nevyšel podle představ. Po první třetině nic nenaznačovalo obratu, zkrat v té druhé ale znamenal inkasování čtyř branek včetně jedné vlastní, u této situace byl právě slovenský útočník Dávid Gríger: „Byl to smolný moment, nevím ani co na to říct. Velmi mě to mrzí“.

Dávide, další prohra, jak to působí na kabinu?
Není to nic příjemného, už jsme chtěli vyhrát. Jsou to porážky v řadě a týmu to určitě nepomáhá. Myslím si ale, že to nemáme špatně rozehrané, musíme už ale urvat nějaké body. Nesmíme do toho úplně spadnout.

V první třetině jste často ztráceli puky a chybně rozehrávali, zapůsobila na vás nervozita kvůli sérii proher?
To si nemyslím, víme, že je potřeba vyhrát. Se Spartou je to těžký hokej, hrají hodně do defenzívy. Měli jsme to dobře rozehrané na 1:1, potom ale bohužel přišel zkrat, dali nám několik gólů a vedení si pak pohlídali.

Měli jste několik přesilových her, ani jednu se vám však nepodařilo využít, v jedné jste dokonce inkasovali. Co si myslíte, že je špatně?
Nám se dnes nedařilo zakládání útoku. V posledních zápasech ty přesilovky nejsou špatné, je potřeba z nich dávat góly a to my nedáváme. Nám nezbývá než makat, dát nějaký odražený gól a doufat, že se to zlomí a zase to tam začne padat.

Na konci druhé třetiny to již vypadalo, že se vracíte do hry, dobře jste bruslili. Pak z toho ale vyvstal ten smolný moment…
Takový je hokej, stane se ledacos. My jsme se s tím snažili ještě něco dělat, protože jsme bruslařský tým tak jsme je tam napadali. Ale jak říkám, dali nám několik gólů a pak už si to pohlídali.

Myslíte, že ten vlastní gól rozhodl zápas?
Ne, byl to gól již na 1:5. Určitě to byl smolný moment, nevím ani co na to říct. Velmi mě to mrzí, musíme na to ale zapomenout a připravit se na neděli.

Ve třetí třetině se vám nedařilo tvořit gólové šance, mohlo za tím být vyčerpání z předchozích dvacetiminutovek?
To si nemyslím. Oni dobře bránili, nepotřebovali útočit. Naše útoky odtečovali za modrou čáru a věděli, že se tam musíme tlačit. Jim stačilo vyhazovat puky, je to potom strašně těžké něco udělat, když jsou v pěti před bránou. Bylo to velmi těžké, ačkoliv jsme se snažili to změnit a odrazit se do zápasu, který nás čeká v neděli. Do Třince jedeme s tím, že chceme přivézt nějaké body.

Jak jste říkal, tak chcete přerušit tu sérii proher. Jak na to?
Bojovat jeden za druhého. Padat tam, jak se říká "po držce", bojovat a tlačit se do brány. Dát nějaký škaredý gól a věřit, že se to všechno zlomí. Hrát dobře do obrany a následně vyrážet do protiútoku. Je důležité hrát jeden za druhého jako tým a potom se ten úspěch dostaví.

Po Třinci vás ve středu čeká doma Litvínov, jak byste na tento zápas nalákal fanoušky?
S Litvínovem je to trochu vyhrocené, jsou to ale velmi dobré zápasy. Byli bychom tedy rádi, kdyby přišli v co největším počtu, protože nám velmi pomáhají. Věřím, že se jim odvděčím vítězstvím.

Díky za rozhovor!

Související články

Preview k zápasu | čt 3.10.2019

Domácí trojboj uzavírá duel s pražskou Spartou