HC Energie Karlovy Vary

Je to příprava, přesto prohra mrzí, říká Závorka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z BLEDU - Odehrál skvělý zápas, na finále to přesto nestačilo. Tomáš Závorka v souboji proti Medveščaku Záhřeb častokrát dokázal podržet své spoluhráče, vítězství 1:0 ale nakonec slavil chorvatský celek. Jak se cítil po druhém odchytaném utkání v řadě a jaké starosti řeší mimo hokej?

Tomáši, jak náročné je chytat dva dny po sobě?
Měl jsem z toho trošku obavy, ale vzhledem tomu, že v této hale je dost velké chladno, tak to nebylo tak hrozné a tolik jsem se, jak se říká, nevařil.

Připadal vám soupeř o něco více odpočatý? Přeci jen, Záhřeb měl den volna.
Myslím si, že to byl docela bruslivý zápas, soupeř měl hodně dobře fyzicky vybavené hráče. Možná hrál ten den volna roli, ale já myslím, že jsme hráli dobře a nějaká velká únava na nás vidět nebyla. Myslím, že jsme dobře bruslili a výborně se popasovali s dvěma zápasy ve dvou dnech.

Jak moc mrzí těsná prohra 1:0?
Je to pořád příprava, bavíme se o tom, že není důležitý výsledek, ale předvedená hra. Samozřejmě na tomto turnaji jsme chtěli vyhrát nebo alespoň uhrát bod, který by nás posunul do finále. Bohužel se to nepovedlo. Výsledek 1:0 mrzí, ale mrzí to úplně stejně, jako každá prohra o gól. Smutné je, že jsme měli hodně šancí, ale to je prostě takový zápas, kdy máte deset, patnáct jasných gólovek, někdy to tam napadá a vyhrajete, třeba jako v pátek proti Villachu. A někdy se to prostě nepovede a létá to pět centimetrů od brány, trefíte nějakou tyčku. Takové zápasy jsou běžné.

Bylo jasně dané od začátku, kdo na turnaji bude chytat?
Věděl jsem, že budu chytat první zápas a trenéři mi řekli, že s velkou pravděpodobností i ten druhý, takže jsem s tím tak nějak počítal.

Zítra by tedy podle domluvy měla přijít řada na Ondřeje Kuchaře?
Je to v plánu, že zítra by měl chytat Ondra. Snad se nic nezmění, samozřejmě stát se může cokoliv. Zítra ráno nemáme rozbruslení, tak snad si na procházce nenatáhne sval, protože by pro mě byl třetí zápas, ačkoliv se cítím dobře, trochu krušný (úsměv).

Zmínil jste procházku, můžete si to tu v Bledu užít, když jste vyrazili tak daleko?
Co jsme si neužili byla určitě cesta, protože to nebyla žádná krátká vzdálenost (úsměv). Samozřejmě, člověk se podívá do nové země. Hodně mě mrzí, že nám počasí nedovolí si to tu více projít, je tu hezké jezero a prostředí bude určitě také skvělé. Když jsme se s Martinem Rohanem odhodlali, vrátili jsme se přibližně po třech minutách úplně zmoklí (úsměv). Nemáme rozbruslení, tak místo toho, abychom tvrdli na hotelu, se půjdeme projít, pokud nám to počasí dopřeje.

Za měsíc čekáte narození potomka. Jak se jde gólmanovi do brány s takovým pocitem, že by mohl zazvonit telefon?
Už to mám pořešené, číslo na mojí manželku už mají kluci z realizačního týmu. Uvidíme, čekáme holčičku a já doufám, že se malá rozhodne ve správný okamžik, až budu doma nebo na tréninku, ne nedejbože někde na tripu na Moravě (úsměv).