HC Energie Karlovy Vary

Jiskra: Šancí bylo dost, příště to tam musí spadnout

S pěti střelami byl neaktivnějším střelcem Energie v úvodním duelu nové sezony, ale ani Vít Jiskra nenašel recept na brankáře týmu Banes Motor České Budějovice. Energetici tak možná zažili pocit dejá vu, když i tentokrát museli na jihu Čech kousat prohru. K té velkou měrou přispěl brankář Milan Klouček, který pochytal všech třicet pět karlovarských střel. Energetici však nevěší hlavu a o body se porvou znovu v pátek na domácím ledě.

Vítku, máte za sebou první utkání sezony, kdy jste měli spoustu střel, ale skórovat se vám nepodařilo. Čím to bylo?

Hodnotí se mi to těžko. Prohráli jsme 0:3, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas a my jsme šancí na to vstřelit gól měli dost. Bohužel nám to tam dnes nepadlo a doufáme, že příště to bude lepší.

V týmu proběhlo hodně změn, je možné, že to chce trochu více času než si to všechno sedne?

Podle mého názoru je vždy potřeba nějaký čas než si to všechno sedne, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Šance jsme tam měli a prostě jsme je dneska neproměnili. Budeme na tom pracovat na tréninku, abychom je v příštím zápase využili.

Myslíš si, že se utkání mohlo zlomit v té přesilovce pět na tři?

Určitě, speciální týmy zápasy vždy rozhodují. My jsme tam gól nedali, ale kdyby se to povedlo, tak by to pomohlo.

Dá se stavět na tom, že problém nebyl v šancích, kterých jste měli hodně, ale spíš v koncovce?

Chceme odjíždět s hlavami nahoře, protože ty šance jsme si vytvářeli a doufejme, že v příštím zápase nám tam něco spadne.

První ostrý zápas po poměrně dlouhé přípravě vám sice úplně výsledkově nevyšel, ale jak jste se na něj těšili?

Myslím si, že jsme se všichni těšili, až nám to začne (úsměv). Já jsem byl tedy z toho startu trošku nervózní jako každý rok. Jsme ale rádi, že nám to začalo a ten kolotoč zápasů je teď v hodně rychlém sledu. Musíme se proto rychle oklepat a se vztyčenou hlavou jít dál. V pátek hrajeme doma, takže si chceme dojít pro tři body (úsměv).

Vítku, zmiňoval jsi nervozitu před sezonou. Byla pro tebe o něco větší kvůli tomu, že máš na dresu áčko a tak Tvoje role v týmu bude ještě náročnější v tom, že patříš mezi lídry?

To je pravda, ta nervozita byla kvůli tomu o něco větší (úsměv). Těch lídrů ale máme v kabině hodně takže to není až takové břemeno (úsměv).

Už jsi zmiňoval páteční domácí zápas. Jak se těšíte na KV Arenu a domácí fanoušky?

Těšíme se moc. Doufáme, že našich fanoušků přijde co nejvíc, a že vytvoří parádní kotel, usmívá se Vítek a přidává vzkaz pro fanoušky: „Takže přijďte fandit!“

Děkuji za rozhovor.

Související články