HC Energie Karlovy Vary

Jsem připravený se o pozici ve Varech poprat, hlásí Ondřej Procházka

Po parádních sezonách v Chance lize přišel čas poprat se o místo v nejvyšší soutěži. Kanonýr Ondřej Procházka přichází do Karlových Varů s jasným cílem, dokázat sobě i ostatním, že extraligu může stabilně hrát.

Ondro, máš za sebou úvodní dny v Karlových Varech. Jak ses tu rozkoukal?
Město pro mě není úplně nové. Bydlí tu má teta, a tak jsem tu už několikrát byl. Co se týče kolektivu, tak pár lidí jsem tu znal, ať už to byli hráči nebo kluci z realizáku. Všichni jsou tu super, takže jsem to v tom začátku měl jednodušší.

Zmiňuješ realizační tým, ve kterém znáš dobře hlavního trenéra Davida Bruka, pod kterým jsi hrál v Litoměřicích. Jak velkou roli měl v Tvém přestupu do Karlových Varů?
Pan Bruk mi volal sám osobně, že by mě tu chtěl, takže jeho role byla zásadní. Jsem rád, že jsme se domluvili a znovu pod ním můžu hrát a trénovat.

97

Přesně tolik bodů posbíral Ondřej Procházka za poslední dva roky v Litoměřicích. Stačilo mu na to jen 102 zápasů, pyšnit se tak může průměrem takřka jednoho bodu na utkání.

Dobře se znáš i s novým kondičním trenérem Martinem Iterským, a to ještě ze svého působení na Spartě. Jak ses těšil na něj?
Dlouho jsme se neviděli, ale těšil jsem se na něj (úsměv). Věděl jsem ale do čeho jdu. Má výborné tréninky, je to skvělý kondiční trenér.

Máš toho mnoho odehráno v Chance lize, v extralize doposud ne. Kdyby ses měl představit fanouškům, co tvou hru neznají, jak by ses charakterizoval?
Snažím se hlavně dávat góly, to si myslím, že docela umím. Hraju rychlou a tvrdou hru, to se ode mě i očekává a věřím, že to budu i plnit.

Střílet góly, hrát tvrdou hru. Nebojíš se ale ani shodit rukavice, když je potřeba…
Když se něco vyvrbí, kde bych cítil, že bych měl zasáhnout, tak do toho určitě půjdu. Nejsem ten, co by něco cíleně provokoval, ale pokud bude třeba, tak nebudu stát opodál.

V extralize jsi toho zatím příliš neodehrál, angažmá v Energii je tak pro Tebe určitě velkou motivací už samo o sobě. Je to tak?
Jsem rád, že jsem se dokázal dostat zpátky do extraligy. Chtěl bych dokázat sobě i všem okolo, že na ni mám a že ji můžu stabilně hrát.

Máš za sebou skvělé sezony v Chance lize, i David Bruk ale říkal, že je čas aby ses posunul výš…
Cítím to stejně a doufám, že to dokážu.

V Litoměřicích jsi hrál hodně, měl jsi velký ice time. Jsi připraven na to, že v Karlových Varech o svou pozici budeš muset nejprve bojovat?
Určitě jsem připravený! Už jsem to zažil, když jsem začínal v první lize, tak ta pozice bude asi podobná. Vím, do čeho jdu a jsem připravený se o místo poprat.