HC Energie Karlovy Vary

Juniorská liga bude odložena, dočasně ji nahradí jiný program

Junioři karlovarské Energie měli v pátek 6. září odstartovat novou sezonu 2019/2020. Jenže nakonec se start DHL Juniorské ligy akademií odkládá.

Důvod? Městský soud v Praze nařídil předběžné opatření ve věci vyřazení AZ RESIDOMO Havířov, HC ZUBR Přerov a VHK ROBE Vsetín z nejvyšší juniorské soutěže. Soud uložil svazu povinnost odložit termín prvního kola a všech následujících kol juniorské soutěže.

Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) v březnu zúžil nejvyšší juniorskou hokejovou soutěž a kluby bez statusu hokejové akademie z ní vyřadil, konkrétně se toto rozhodnutí dotklo Havířova, Vsetína a Přerova. Nespokojená trojice se tak obrátila na soud.

Vlčí smečka však o zápasové vytížení nepřijde. „V zájmu mládežnických reprezentací České republiky, které jsou z převážné většiny složeny právě z účastníků juniorské soutěže, a v zájmu výchovy mladých hokejistů včetně jejich zápasového vytížení zorganizoval ČSLH pro účastníky Juniorské ligy akademií program v podobě turnaje O Pohár DHL. Dvoukolovým systémem každý s každým hraný turnaj bude zahájen již dnes," vyjádřil se ČSLH ve čtvrtek 5. září k náhradnímu programu pro mladé hokejisty.