HC Energie Karlovy Vary

Juniory čeká na úvod východočeský dvojboj

Karlovarští junioři už znají rozlosování nového ročníku nejvyšší soutěže. Na úvod sezony, která začne netradičně už na začátku září, je čeká domácí východočeský dvojboj, když se utkají s Pardubicemi a Hradcem Králové. Tradiční západočeské derby pak přijde na řadu ve 13. kole.

V loňské sezoně měli hned po Salzburgu nejmladší kádr v soutěži, i tak dokázali mladí energetici v pohodě postoupit do play-off. V něm po vyrovnané bitvě padli s Libercem 1:3 na zápasy. To vše už je ale zapomenuto. Karlovarští junioři už se nyní pilně připravují na novou sezonu, kterou začnou domácím dvojbojem s týmy z východu Čech.

Nejvyšší juniorská soutěž doznává pro nový ročník výrazných změn. Loňská sezona zúžila extraligu o pět českých týmů i rakouský Salzburg, letos tak bude v nejvyšší soutěži bojovat 14 mužstev.

Systém soutěže

Čtrnáct týmů se v základní části extraligy utkají každý s každým, vždy dvakrát doma a dvakrát venku, každé mužstvo tak odehraje celkem 56 utkání.

Poslední čtrnáctý tým po skončení základní části soutěže přímo sestoupí do Ligy juniorů, nehraje se žádná nadstavba, play-out či baráž.

Prvních osm týmů po základní části postupuje do play-off, kdy v tradičním formátu hraje ve první s osmým, druhý se sedmým, a tak dále. Čtvrtfinále se bude hrát na tři vítězná utkání, semifinále a finále pak na čtyři vítězná utkání.

Rozlosování extraligy juniorů ZDE

Pro potřeby rozlosování bylo čtrnáct týmů podle územního principu rozděleno do těchto dvojic:

HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov
HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava – HC Kometa Brno
HC Dynamo Pardubice – Mountfield HK
HC Olomouc – PSG Berani Zlín
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec

Hrát se bude opět formou dvojzápasů, týmy z jedné dvojice tak v pátek a sobotu vždy přivítají celky z jiné dvojice. Důvodem je pochopitelně snížení výdajů na cestování. Protože je dvojic lichý počet, vždy v pátek bude mít jedna volný los a v sobotu naopak její příslušníci vyjedou proti sobě.

Základní část startuje už 2. září, a vyvrcholí 18. března. Počítá s trojicí reprezentačních přestávek – v listopadu, o Vánocích a v únoru.

Play off odstartuje 21. března, o mistrovi se rozhodne nejdříve 20. a nejpozději 27. dubna.