HC Energie Karlovy Vary

Juniory čeká zkouška ohněm! Začíná Hejtman Cup

Prázdniny se pomalu chýlí ke konci a to znamená, že juniorský tým Energie čeká tradiční Hejtman Cup. Turnaj O putovní pohár hejtmana Karlovarského kraje vypukne po dvacáté druhé již tento víkend. Od čtvrtka do neděle se mezi sebou utká šest českých a zahraničních juniorských týmů. Zápasy se budou konat na velké hale KV Areny a vstup je zdarma. Majitel putovního poháru bude znám v neděli večer.

Hejtman Cup můžete sledovat prostřednictvím streamu zde

Online přenosy naleznete zde.

Turnaj je poslední ostrou prověrkou před sezonou, kdy karlovarští junioři v utkáních s velmi silnými soupeři předvedou vše, na čem přes léto pracovali. „Dá se říci, že Hejtman Cup je tradičním turnajem, který má výbornou výkonnostní kvalitu, kdy vedení mládežnického hokeje Energie pozve vždy velmi kvalitní soupeře jak z České republiky, tak i ze zahraničí.“ vyhlíží nadcházející klání trenér juniorů Pavel Arnošt.

V základní skupině se energetici utkají s týmy Jungadler Mannheim a Lillehammer IK, tedy pouze se zahraničními soupeři. Proč tomu tak je, to vysvětluje Pavel Arnošt. „My se vlastně utkáme se všemi zahraničními účastníky, protože ve středu odehrajeme přípravný zápas s Davosem. Je to záměr, abychom hráli se zahraničními soupeři z toho důvodu, že pro nás je to zajímavá konfrontace. Dalšími dvěma účastníky jsou totiž Sparta a Třinec, se kterými se potkáváme v extralize.“

Karlovarští junioři budou obhajovat loňský bronz. Chybět nebude ani třinecká juniorka, která v loňském ročníku skončila stříbrná a pohár zpět do Karlových Varů přiveze tým Davosu, který loňský turnaj ovládl. „Je to sice krátkodobý turnaj, ale cíl je jasný. Chceme se dostat minimálně do finálového utkání. To znamená, potvrdit výkonnost, kterou máme a výsledkově zvládnout utkání,“ odpovídá na dotaz ohledně týmového cíle Pavel Arnošt.

Letos se můžeme těšit na dva nové týmy. Místo juniorů BK Mladá Boleslav nastoupí juniorka Sparty Praha a německý celek Kölner EC nahradí norský tým Lillehammer IK. Výběr účastníků velmi kladně hodnotí i trenér energetiků. „Ve druhé skupině jsou Davos, Sparta a Třinec, což jsou velmi silné týmy a Sparta a Třinec patří k nejlepším týmům v republice,“

potvrzuje kouč juniorky to, že turnaj nabídne parádní hokejovou podívanou a diváci se rozhodně mají na co těšit už během soubojů v rámci skupin. Navíc jak je známo, fanoušci jsou šestým hráčem a naši junioři budou za podporu jistě rádi.

Stejně jako před loňskou sezonou, tak i nyní má karlovarská juniorka poměrně široký kádr a právě Hejtman Cup může trenérům pomoci při sestavování finální soupisky, se kterou nastoupí do letošního ročníku juniorské extraligy. „Sestavu budeme trochu obměňovat. Někteří naši hráči nastoupí v neděli na turnaji v Sokolově. Někteří pak i za A-tým proti Cornellu. Takže všichni naši hráči budou v zápasovém vytížení. Čeká nás zápasový týden plus tréninky,“ uzavírá Pavel Arnošt.

Přihlášená mužstva budou rozdělena do dvou skupin, v nichž se spolu utká každý s každým. Vítězové skupiny postoupí do finále. Celky na druhém místě se utkají o 3. místo a poslední pak svedou boj o 5. místo. Všechna tři play-off utkání se odehrají v neděli. Jednotlivé zápasy se konají v klasickém formátu a podle aktuálních pravidel, s tím, že pokud bude hráč vyloučen do konce utkání, tak v tom dalším nenastoupí.

Skupina A:

HC Energie Karlovy Vary, Lillehammer IK, Jungadler Mannheim

Skupina B:

HC Sparta Praha, HC Davos, HC Oceláři Třinec

Rozpis zápasů:

Středa 14. srpna 2023

17:00 HC Energie Karlovy Vary - HC Davos (přátelský zápas před turnajem)

Čtvrtek 15. srpna 2023

15:00 HC Sparta Praha - HC Davos
18:00 Energie Karlovy Vary - Lillehammer IK

Pátek 16. srpna 2023

15:00 HC Davos - Oceláři Třinec
18:00 Lillehammer IK - Jungadler Mannheim

Sobota 17. srpna 2023

14:00 HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
17:00 Jungadler Mannheim - Energie Karlovy Vary

Neděle 18. srpna 2023

11:00 utkání o 5. místo
14:00 utkání o 3. místo
17:00 utkání o 1. místo