HC Energie Karlovy Vary

Kapitán Skuhravý: Za záchranu jsem rád, ale měl jsem jiné cíle

Konec strachování. Karlovarští hokejisté si v úterý již definitivně zajistili účast v příští sezoně nejvyšší tuzemské soutěže, na což jim kvůli dalšímu chomutovskému zaváhání stačil jediný bod. Duel s Litvínovem, ale také celou sezonu hodnotil ten nejpovolanější - Václav Skuhravý.

O čem byl zápas proti Litvínovu, proč takové trápení?
Nevím, jestli jsme to měli v hlavách. Nehráli jsme vůbec dobře, dvě třetiny jsme byli tragičtí. Chtěl bych se omluvit divákům, že viděli takový hokej. Naštěstí jsme udělali alespoň bod a dozvěděli se, že Chomutov prohrál, takže jsme se zachránili. Alespoň něco.

Jaké tedy převládají pocity po úspěšně zvládnuté skupině o umístění?
Nevím, já mám v hlavě jen tento zápas, který jsme neodehráli dobře. Do dvanácti do večera budu mít v hlavě tento zápas, který mě mrzí, ale na druhou stranu jsem rád, že jsme to zachránili.

V čem se lišila dvě střetnutí s Litvínovem?
Byl podobný, akorát v neděli jsme proměňovali šance nebo dali náhodné góly. V úterý jsme měli hodně střel, ale jejich brankář chytal výborně a my se tolik netlačili do brány.

Sledovali jste průběžně výsledek z Chomutova?
Já ho nesledoval. Až když jsme přišli na konci do kabiny, tak nám řekl, že Chomutov prohrál.

Mohlo být rozhodující, že Piráti nedokázali využít vašeho zaváhání v Pardubicích?
Může to být rozhodující, ale také to, že jak my, tak Chomutov jsme byli svázaní tím, že jsme měli co ztratit. Naopak Pardubice již měly jistou baráž a Litvínov záchranu. Hráli uvolněněji, měli lehčí ruce a nohy. Ať si říká kdo chce, co chce, v hlavách jsme to měli.

Je záchrana úspěch?
Cíl před sezonou byl zachránit se v extralize a to se nám povedlo. Vyhnuli jsme se baráži a to je to nejdůležitější.

Zmínil jste, že cílem byla záchrana. Nemrzí ale s odstupem, že to nevyšlo výš?
Abych to upravil na pravou míru, cílem trenérů byla před sezonou záchrana. Já měl jiné cíle, chtěl jsem se dostat do play-off, ale to se nám nepovedlo. Myslím, že do listopadu jsme hráli dobře, od listopadu jsme ale trošku zaváhali, měli tam šňůru proher a už to nedohnali. Pak jsme byli rádi, že se náskok na poslední dva neztenčil úplně na nulu, ale šli jsme do play-out alespoň se tříbodovým náskokem.

Na konci sezony vás v brance držel šestnáctiletý Jan Bednář, co říct na jeho adresu?
Na jeho adresu jen samá chvála, je to mladý kluk, vůbec není nervózní a musím ho jen pochválit.

Dá se říct v tuto chvíli něco o vaší budoucnosti?
Nedá.

Související články

Ohlasy k zápasu | út 19.3.2019

Je hotovo! raduje se Stloukal