HC Energie Karlovy Vary

Kapitán pokračuje! Vondráček přidá v Energii další sezonu

Tohle byla pouze formalita! Vedení klubu po dalším skvělém ročníku Tomáše Vondráčka, karlovarského kapitána a nejproduktivnějšího energetika uplynulé sezony, uplatnilo roční opci, bojovník s pětkou na zádech tak bude oblékat černobílý dres i v nadcházejícím extraligovém ročníku 2022/23.

Do Karlových Varů přišel Vondráček před sezonou 2019-20 poté, co předchozí dva roky pendloval mezi Kometou a Pardubicemi. Angažmá na západě Čech mu sedlo parádně, postupně se vypracoval v jednu z klíčových postav celého týmu a odměnou mu byly nejen výtečné individuální výkony. Za svou bojovnost a nasazení převzal na hruď kapitánské céčko po klubové legendě Václavu Skuhravém.

Jedenatřicetiletý borec ale zvládl těžkou úlohu skvěle. Ve svém prvním ročníku dovedl tým do předkola play-off, které energetici vybojovali již ve třetí sezoně po sobě, a navrch přidal bodově nejúspěšnější sezonu kariéry. V 56 utkáních včetně tří duelů play-off nasbíral Vondráček 44 bodů (23+21) a o šest bodů překonal do té doby nejlepší počin ze sezony 2014-15, kdy s Kometou vybojoval extraligový bronz.

V uplynulé sezoně ovládl Vondráček klubovou produktivitu, tradičně byl první volbou trenérů při hře v oslabení (kdy mimo jiné pětkrát skóroval a zapsal památný hattrick v utkání v Českých Budějovicích) a navíc získal výraznou porci na ledě i v přesilových hrách, přičemž v početní převaze posbíral vůbec nejvíce bodů z celého týmu (13).

Odchovanec třebíčského hokeje tak v Karlových Varech přidá už čtvrtou sezonu. V dresu Energie zatím nastoupil ke 158 soutěžním utkáním, ve kterých nastřádal 91 bodů (53+38). Zajímavý milník pak Vondráček může překonat už v 15. kole sezony 2022/23, kdy by měl nastoupit k 500. utkání v nejvyšší soutěži.