HC Energie Karlovy Vary

Stříteský: Základem je play-off, pak se může stát cokoliv

Ofenzivní obránce Matěj Stříteský zhodnotil začátek příprav na ledové ploše i suché tréninky. Společně s týmem má na nadchízející sezonu jasný cíl "Základem bude letos udělat play off bez předkola."

Matěji, minulé pondělí jste trénovali poprvé na ledě, jak jste se cítil?
Už to bylo lepší, od minulého čtvrtka do neděle jsme měli dobrovolné ledy. Já jsem byl právě ve čtvrtek a byla to tragédie. Jako kdybych měl nohy ve svěráku. Po deseti minutách jsem musel z ledu, strašně mě bolely chodidla. Teď už to ale bylo dobré.

Co letní příprava? Máte nového kondičního trenéra… dává vám do těla?
Já jsem rád za příchod Martina Iterského. Myslím si, že má tu přípravu propracovanou, má to hlavu a patu. Všechny tréninky směřovaly k tomu, aby nás posunuly na ledě. Uvidíme, jak to v reálu bude šlapat na bruslích, protože od toho se bude odvíjet všechno ostatní. Celkově to bylo dlouhé a náročné, ale mělo to smysl.

Značně se posílil kádr, zvýšila se tím i očekávání od týmu. Jste za vyšší cíle rád?
Určitě! Samozřejmě nemá smysl velkohubě vyhlašovat, že jdeme na titul. Ale základem bude letos udělat čtvrtfinále. Pak už je to vabank. Tam se můžete potkat s týmem, který bude mít nějaký výpadek, zranění, a pak ten tým může nečekaně vypadnout. Pro příklad Třinec, ten neměl ideální sezonu, a potom v play off se tým přepl a vyhrál vše k čemu přišel.

A jak hodnotíte posily jako takové?
Tak máme kvalitního gólmana, přišel Frodlík, ten věřím zvládne odchytat sezonu na vysoké úrovni. A pak kluci ze zahraničí… moc je ještě neznám. Tam se asi uvidí až během přípravných zápasů a pak v sezoně. Každopádně bych byl rád, kdyby se jim to tady povedlo a byli tu spokojeni. Hlavně aby pomohli týmu a pomohli nám udělat nějaký výsledek.

Máte nějaký osobní cíl na nadcházející sezonu?
Hlavně být zdravý. Všichni víme, že nás minulou sezonu postihla zranění, a najednou se rozpadla obrana. Očekávání od sebe mám, ale nechám si je pro sebe. Chtěl bych ale v každém zápase podávat lepší a lepší výkony a říct si tak o novou smlouvu.