HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek s Grígerem zpět ve Varech? Energie přivítá na domácím ledě Liberec

Po dlouhé době se karlovarští hokejisté vrací na domácí led. V rámci druhého kola Generali Česká Cupu míří do lázeňského města Liberec, v jehož řadách se možná představí také dvě domácím příznivcům známé tváře. Střetnutí s Bílými Tygry je naplánováno na čtvrtečních 16:30.
Kde sledovat utkání: Onlajny.com | Hokejka.cz | Instastories | ČT sport
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny v rámci zápasů Generali Česká Cupu

O soupeři

Po skalpu Mladé Boleslavi čeká na energetiky další soupeř v rámci domácího poháru. Do Karlových Varů zavítá Liberec.

Bílí Tygři za sebou mají velmi úspěšnou sezonu. Liberecké musí mrzet, že uplynulý ročník skončil kvůli koronavirové pandemii předčasně, jejich mužstvo by totiž bezesporu patřilo mezi favority vyřazovací části. Severočeši dokázali v základní části jako jediný tým pokořit magickou hranici sta bodů (102), což je za dvaapadesát kol obdivuhodné.

Jenže Tygři se nemohou upínat na minulý rok, ten nadcházející totiž bude o něco jiný. Pod Ještědem skončil jeden z největších týmových tahounů, gólman Dominik Hrachovina, který po famózních výkonech zamířil zpět do Finska. Liberec již nemůže počítat ani s Janem Ordošem či ofenzivním zabijákem Liborem Hudáčkem.

Naopak vzniklou mezeru se budou snažit zacelit příznivcům Energie dobře známí útočníci Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem. Oba dva mají lví podíl na loňském karlovarském úspěchu, teď však budou v KV Areně sedávat v kabině hostí. Klub mimo to posílil o navrátilce Tomáše Filippiho, jenž nastupoval v KHL za Magnitogorsk. Zcela nové brankářské duo utvořili Petr Kváča s Jaroslavem Pavelkou.

Liberec vyjede v rámci přípravy do ostrého klání vůbec poprvé, jejich úvodní kolo Generali Česká Cupu totiž bylo po výskytu covidu-19 v šatně Litvínova odloženo.

Změny v kádru Liberce

Příchody:
Dávid Gríger (HC Energie Karlovy Vary)
Tomáš Rachůnek (HC Energie Karlovy Vary)
Petr Kváča (Oceláři Třinec)
Mislav Rosandić (Mountfield HK)
Tomáš Filippi (Metallurg Magnitogorsk)
Jaroslav Pavelka (HC Pilsen)

Odchody:
Dominik Hrachovina (Tappara Tampere)
Jan Ordoš (IK Oskarshamn)
Rostislav Marosz (Rytíři Kladno)
Marek Schwarz (BK Mladá Boleslav)
Justin Peters (-)
Libor Hudáček (Neftekhimik Nizhnekamsk)
Lukáš Krenželok (HC Vítkovice RIDERA)
Roman Graborenko (Neftechimik Nizhnekamsk)
Oldrich Kotvan (HC Energie Karlovy Vary)
Daniel Bukač (HC Dukla Jihlava)
Ondřej Chrtek (HK Vrchlabí)

Z karlovarské kabiny

Široký kádr samozřejmě vyžaduje, aby v některém z duelů nechal trenérský štáb odpočívat i své posily. V minulém duelu proti Mladé Boleslavi nenastoupili Jakub Flek, Ondřej Beránek ani kapitán Václav Skuhravý, za kterého zaskočil s céčkem na prsou Jiří Černoch.

Proti Tygrům by se však do hry někteří zmínění podívat měli. „Zapojíme samozřejmě některé hráče, kteří v prvním utkání nebyli. Máme nějaké zdravotní problémy, takže uvidíme až v den zápasu, jaká ta finální sestava bude. V domácích duelech bychom rádi využívali ty zkušenější, hráče budeme zkoušet spíše venku. Takhle to máme naplánované, ale záleží vždy na aktuálním stavu a jaké hráče budeme mít k dispozici,“ vysvětluje Tomáš Mariška.

Energetici vyjedou na domácí led podpořeni výhrou 7:5, jen na skóre se však v rámci přípravy na novou sezonu nehraje. „Jsme rádi za výhru, ale bylo to tak, jak ta první utkání bývají, takže nervózní z obou stran. Bylo tam spoustu nepřesností, chyb, na druhou stranu je dobře, že se tam ty chyby objevují, protože si je můžeme ukázat a upozornit na ně. To bude téma i k tomu prvnímu domácímu klání,“ hlásí asistent trenéra.

„Všechna ta přátelská utkání bereme jako součást přípravy. Nekoukáme primárně na výsledek, ale chceme, aby se tam objevovaly systémové věci, které trénujeme na tréninku, abychom si zase zažili ten náš systém,“ dodává Pešoutův kolega.

Související články