HC Energie Karlovy Vary

Nízká návštěvnost kvůli opatřením? Lepší, než hrát úplně bez diváků, říká Beránek

Karlovarští hokejisté se v rámci přípravy na novou sezonu a Generali Česká Cupu poprvé představili na domácím ledě. Útočník Ondřej Beránek nebyl v sestavě v utkání proti Mladé Boleslavi, na souboj s Libercem už jej však trenérský štáb do kádru zařadil a havlíčkobrodský rodák se odvděčil gólem.

Ostré hokejové utkání naposledy odehrál ještě v předkole proti Hradci, na návrat do akce se Ondřej Beránek tedy rozhodně těšil. „Vždy je těžké se dostat do toho prvního zápasu, ale měli jsme chuť, protože ta pauza byla dlouhá,“ vysvětluje.

Stejně jako Jakub Flek či kapitán Václav Skuhravý, také Ondřej Beránek chyběl v souboji prvního kola poháru proti Mladé Boleslavi. „Trenér chtěl zkusit zase jiné hráče, jsou tady noví kluci. Musíme to respektovat,“ hlásí čtyřiadvacetiletý křídelník.

Ačkoliv se jednalo o teprve druhé utkání po dlouhé přestávce, nemohou Karlovarští hodnotit hru zcela negativně. „Ten hokej nebyl špatný. První třetina docela vypadala, druhá byla taková vlažná a konec třetí části nebyl špatný. Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.“

Sám Beránek vystřelil v čase 57:21 Západočechům bod. Karlovarský bojovník nejprve ujížděl sám na Kváču, při úniku jej ale jeden z hostujících hráčů fauloval, a tak rozhodčí nařídil trestné střílení. Nájezdu se ujal sám faulovaný a rychlou kličkou do forhendu pokořil libereckého gólmana, čímž vyrovnal na 4:4.

Po dvou kolech Generali Česká Cupu mají energetici na kontě čtyři body a jelikož mají oproti svým soupeřem jedno, respektive dvě utkání k dobru, patří Pešoutovým svěřencům aktuálně první příčka. „Když už v tom zápase jsme, tak každý chce vyhrát. Chceme udělat co nejlepší výsledek,“ říká o poháru forvard s osmičkou na zádech.

Šanci vidět hokejové klání konečně měli i diváci v KV Areně. Kvůli koronavirovým opatřením jich však dorazilo pouze 738. I taková návštěva ovšem energetiky potěšila. „To nevadí. My jsme rádi, že přišli nějací fanoušci. Je to lepší, než hrát úplně bez diváků. My si toho vážíme,“ líčí Ondřej Beránek.

Související články