HC Energie Karlovy Vary

Dvoubodový Černoch: Předvedli jsme hezký hokej, měl náboj a jiskru

S vítězem základní části loňské sezony Libercem energetici dlouho vedli kvalitní boj a ještě do třetí třetiny vstupovali s dvoubrankovým vedením, o které se mimo jiné zasloužil úspěšným trestným střílením Jiří Černoch. A ačkoliv to nakonec Karlovarští k výhře nedotáhli a těsně padli 4:5 po prodloužení, hodnotil utkání pozitivně.

Jaké máte pocity z prvního domácího zápasu?
To čekání bylo strašně dlouhé a já jsem moc rád, že přišlo alespoň těch pár lidí. I když jsme prohráli, tak musím říct, že jsme odehráli dobrý zápas. Na ledě jsme teprve deset dní, ale myslím že hokej byl koukatelný, měl náboj a jiskru. Až na těch pár chyb, co jsme udělali, to byl hezký hokej.

Jak se vám hrálo ve zhoršené atmosféře kvůli omezení spojenými s koronavirem?
Určitě to člověk vnímá, ale není to nic hrozného, dá se s tím srovnat. Když jste na ledě, tak to tolik nepocítíte, spíš když sedíte na střídačce, tak slyšíte to ticho. Nedá se nic dělat, pořád lepší nějaký hokej než žádný.

Co se vám před nájezdem honilo hlavou? Věděl jste rovnou, že se ho ujmete?
Pokukoval jsem po střídačce a Venca (Skuhravý) na mě křiknul, ať jedu, tak jsem měl radost. Od začátku jsem věděl, co chci udělat a jsem rád, že z toho byla branka.

Na začátku třetí třetiny byl sporný moment, kde rozhodčí mohl písknout další nájezd. Doufal jste, že pojedete podruhé?
Žádný kontakt tam nebyl, ale podíval jsem se, jestli rozhodčí nezvedl ruku. Nevěděl jsem, jestli mi tam soupeř nedal hokejku. Jel bych si stoupnout rovnou k nájezdu i podruhé, věřím že bych dal i ten druhý.

Máte za sebou druhý zápas, vnímáte už více sehrannost týmu?
Střídání od střídání je to lepší, objevují se tam ty věci, které chceme dělat. Hra je systémovější a každou minutou na ledě do sebe dostáváme zpátky automatismy, které máme zažité. Myslím si, že herně, zodpovědností i výkonem půjde zápas od zápasu nahoru celý tým.

Jak zapadli do týmu nováčci?
My jsme měli štěstí, že kádr z větší části zůstal stejný a těch pár nováčků zapadlo, jako kdyby tu s námi hráli už loni. Teď už jen musíme pracovat na systémových věcech a sehrát se, abychom za měsíc byli připraveni.

Hecovali jste se nějak s bývalými spoluhráči před zápasem?
Musím říct že já vůbec ne, nedělám to, ani když hrajeme proti Spartě. Bojím se, aby se mi to nevymstilo, radši si s kluky napíšu po zápase.

Jak se vám líbilo být v zápase v Mladé Boleslavi kapitán?
Zase tolik jsem to nevnímal. Byl to první zápas po dlouhé době, takže jsem se soustředil na svůj výkon, ale udělalo mi to radost. Venca (Skuhravý) mi to slíbil a svůj slib dodržel.

Cítil jste spíš zodpovědnost, nebo poctu?
Asi obojí, tak půl na půl. Zodpovědnost určitě, nechtěl jsem zápas prohrát a samozřejmě to pro mě byla i pocta.

Zaplatil jste něco do kabiny?
Ano, Venca chce peníze, ale nebudu říkat částku. (smích)

Děkuji za rozhovor.

Související články