HC Energie Karlovy Vary

Karlovy Vary hostí reprezentaci U17, Energie má čtyři zástupce


Česká reprezentace do 17 let se dočká akce po dlouhé době. V Karlových Varech se sejdou nejprve k úvodnímu soustředění, které završí dvě přátelská utkání proti juniorskému výběru německého Mannheimu. Domácí Energie bude mít zastoupení nejen mezi hráči, kde najdeme hned čtyři lokální hokejisty, ale také v realizačním týmu.

Reprezentace U17 letos již sehrála turnaj ve Švýcarsku, z něj si ale kromě dvou výhěr odvezla také několik hráčů nakažených koronavirem, a další zápasy tak byly zrušeny. Nyní se tedy sejdou v Karlových Varech 19. září a budou zde pobývat až do středy 23. září.

Z Energie byli nominování brankář Štěpán Maleček, obránce Filip Krajčík a útočníci Dominik Rymon s Robinem Sapouškem. Žádným nováčkem nebude hlavní trenér Václav Eismann a trenér brankářů Lukáš Mensator. Mezi náhradníky poté figuruje útočník Samuel Šmajda.

Program zápasů

22. září – 18:00 Česko U17 – Jungadler Mannheim U20
23. září – 12:45 Česko U17 – Jungadler Mannheim U20

Oba zápasy by měly být přístupné veřejnosti a bude je hostit hlavní hala KV Areny. Informace ohledně podmínek pro diváky zveřejníme později.

Nominace českého týmu

Brankáři:
Štěpán Vopravil (Liberec), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Štěpán Maleček (Karlovy Vary).

Obránci:
Tomáš Cibulka (Liberec), Jakub Hrdlička (Slavia Praha), František Němec (Kometa Brno), Filip Krajčík (Vsetín), Adam Burian (Zlín), Antonín Kareš (Třinec), František David (Sparta Praha).

Útočníci:
Jakub Šiler (Plzeň), Matěj Giesl (Hradec Králové), Lukáš Plos (Liberec), František Formánek, Dominik Pavlata (oba Pardubice), Jiří Kulich (Chomutov), Adam Bareš, Matyáš Šapovaliv (oba Rytíři Kladno), Matyáš Melovský, Matěj Přibyl (oba Vítkovice), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Dominik RymonRobin Sapoušek (oba Karlovy Vary).

Energetici také v repre U16

V polovině září se sejdou také hráči o rok mladší, tedy reprezentace U16. Ta má v plánu dva kempy po 22 hráčích. Pro hráče z východní části republiky je v plánu kemp ve Zlíně, pro ty ze západní části pak v Chomutově. Jedinou výjimkou je karlovarský Adam Csabi, který se bude hlásit trenéru Beranovi ve Zlíně. Reprezentační povinnosti si bude plnit v termínu od 12. do 15. září.