HC Energie Karlovy Vary

Kaše zářil proti Litvínovu. Tři body si ale zaslouží celý tým, hlásí

Karlovarští za sebou mají druhé vítězství v řadě, parta kolem kapitána Skuhravého přetlačila v souboji o Krušné ohry litvínovskou Vervu 2:1. Lví podíl na zisku tří bodů měl útočník David Kaše, jenž kromě asistence zaznamenal také premiérovou extraligovou trefu v dresu Energie.

Davide, jak bylo důležité, že jste dokázali navázat na vítězství proti Českým Budějovicím?
Jsem strašně rád, že jsme vyhráli. Myslím si, že to byl ubojovaný výkon, hlavně ve třetí třetině. Kdybychom proměnili více těch brejkových situací, tak už mohlo být rozhodnuto. Bohužel gól jsme nedali, a tak to byl vyrovnaný zápas až do konce. Bylo tam hodně emocí, to všechno k hokeji patří.

Při pohledu na skóre se to nezdá, ale oproti Litvínovu jste měli v některých pasážích dost navrch...
Ano. My jsme si den předem na tréninku řekli, že do toho chceme vstoupit na 100 %, protože se nám první třetiny moc nedařily. Tentokrát jsme na to vlétli parádně a doufám, že v tom budeme pokračovat. To, s čím jsme sem přijeli, jsme zvládli. Novas to tam ve třetí třetině zavřel a máme tři body.

Jakub Lauko chyběl v první formaci. Jak ho nahradil Jan Hladonik?
Laukič má bohužel lehčí zranění, ale myslím, že to nebude nic velkého. Trošku si odpočinul, což mu určitě pomůže. Hladoš ho zaskočil parádně, stylem jsou si podobní. Pro něj to nebylo vůbec jednoduché tam skočit, když minulý zápas nehrál, ale zvládl to na jedničku, velká pochvala pro něj.

Vy jste byl u všeho důležitého. Cítil jste, že to byl váš zápas?
To bych neřekl. Trenér ode mě něco očekává a já se to snažím plnit. Moje hra je spíš založená na hledání spoluhráčů, což se mi podařilo při prvním gólu. Stále ale máme na čem pracovat, jak v obraně, tak i v té koncovce. Proti Litvínovu to odmakal celý tým, jak dopředu, tak dozadu. Celý tým si zaslouží tři body.

Na vás osobně byla vidět obrovská chuť, která nakonec pramenila v první extraligový gól za Energii. Šel jste si za tím, že byste rád prolomil nulu v kolonce vstřelených branek?
Samozřejmě jsem si to říkal, měl jsem to trochu v hlavě, že už by to chtělo. Nějaké šance na skórování jsem v předešlých zápasech měl. Nějak se to nedařilo, ale hlavně bylo důležité, že jsme vyhrávali. Tentokrát jsem to prolomil, jsem za to strašně rád a doufám, že to takto půjde dál.

Párkrát jste se ocitl ve slovní potyčce s protihráči, co se tam dělo?
Myslím si, že to k tomu patří. Dostal jsem tam dost krosčeků zezadu, takže si to nenechám líbit. Jsme z Ameriky naučení, že si nemáme nechat nic líbit. Myslím, že nic velkého tam nebylo, patří to k hokeji aa bylo to na obě dvě strany. Takhle to má asi vypadat (smích).

Co si ještě vzít z tohoto utkání? Jak udržet tu herní pohodu i nadále?
Důležité bude, abychom tu první třetinu nekoukali a netočili se kolem nás, abychom nespali a byli připravení, jako proti Litvínovu. Tohle bude nejdůležitější.

Je polovina listopadu. Máte ze zámoří nějaké zprávy o návratu do Philadelphie?
Zatím nějaké extra zprávy nemáme. Oni sami neví, jak to bude. Zatím je začátek daný k 1. lednu, ale situace je tam taková, jaká je. Vůbec nemám ponětí, jak to bude. Jsem teď tady. Soustředím se, abych byl ten nejlepší a pomohl klukům. Až mi někdo zavolá, tak se přesunu, ale do té doby se soustředím jen na Vary a doufám, že jim budu pomáhat i nadále a budeme vyhrávat.

Související články