HC Energie Karlovy Vary

Podkrušnohorské derby v netradiční čas. Energie vyráží do Litvínova

Tradiční bitva mezi Karlovými Vary a Litvínovem napíše v neděli další pokračování. Poprvé v letošní extraligové sezoně na sebe naráží podkrušnohorští rivalové, kteří změří síly na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Utkání začne dosti netradičně již ve 13:15. přenášet jej bude živě stanice ČT Sport.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Hokejka

O SOUPEŘI

Začátek aktuálního ročníku nezastihl litvínovské hokejisty v optimální formě. Verva prohrála všechna čtyři úvodní klání, když postupně nestačila na Hradec Králové, Třinec, Spartu a Plzeň. Nepříznivou šňůru se chemikům podařilo zastavit až na ledě Brna, Kometu porazili 4:2. Naposledy si Litvínovští připsali do tabulky další bod, když ve vyrovnané bitvě s Plzní padli až po samostatných nájezdech. Zajímavostí je, že Litvínov na domácím ledě ve čtyřech doposud odehraných zápasech nezískal jediný bod.

V tuto chvíli se svěřenci slovenského trenéra Vladimíra Országha nachází na dvanácté pozici se čtyřmi body na kontě. Jako jediné mužstvo z Tipsport extraligy stále čekají na své první body z domácího prostředí, o to větší motivaci tedy budou mít v podkrušnohorském derby.

Oba celky na sebe narazily v rámci Generali Česká Cupu v letošní přípravě a sehrály spolu dvě, na góly bohatá, utkání. Nejprve slavilo mužstvo z lázeňského města skalp 5:0, v odvetě se naopak radoval z výsledku 6:0 Litvínov.

KOHO SLEDOVAT

Jan Ščotka
Tradičním oporám Vervy se tolik nedaří, a tak se ukazují jiní. Aktuálně nejproduktivnějším hráčem týmu je bek Jan Ščotka. Vsetínský rodák dosud odehrál všech šest zápasů, v nichž zapsal dvě branky a dvě asistence. Zároveň je po kolegovi z obrany Aaronu Irvingovi druhým nejvytěžovanějším členem mužstva.

Jakub Flek
Velká opora týmu Martina Pešouta. Flek je společně s Petrem Koblasou nejproduktivnějším energetikem, za sebou však má dvě utkání, z nichž vzešel bodově naprázdno. Letos už stihl vstřelit pět gólů. Jeden kanadský bod mu chybí k dovršení extraligové stovky.

ZŮSTANE ENERGIE VENKU STOPROCENTNÍ?

Tvrdá facka, zdá se, pomohla. Západočeši odčinili hrůznou porážku s Třincem a hned v následujícím klání brali plný počet bodů. Parta kolem kapitána Skuhravého po nejistém startu dovedla souboj s Motorem do vítězného konce. Energii hrají do karet hned dva faktory. V dosavadním průběhu sezony ještě Karlovarští na ledě soupeřů neprohráli a po dvou venkovních duelech drží 100% bilanci. Energetici jsou na tom lépe i s ohledem na postavení v tabulce – patří jim šestá příčka s dvanácti body.

Související články