HC Energie Karlovy Vary

Ke generálce na extraligu přijíždí Hradec Králové

Poslední přípravné utkání, čas vyzkoušet připravené i nepřipravené situace. Energie v pátek změří síly s Hradeckým Mountfieldem, dle slov trenéra ideálním soupeřem pro generálku na ligu. Tým, který opět kvalitně posílil, zažil relativně povedenou přípravu, a energetiky tak bude čekat řádný oříšek. Závěrečné přípravné utkání začíná v KV Areně v tradičních 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Tipsport
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny

O soupeři

Hradec Králové byl posledním ostrým soupeřem Energie v loňské sezoně, na nedohranou sérii předkola play-off jistě všichni fanoušci vzpomínají, ač nejspíš neradi. Karlovarští byli tehdy dokonce i mírní favorité, co se ale u soupeře od té doby změnilo? Nejvíce se toho odehrálo na postech obránců, hned pět hráčů totiž tým opustilo – Oskars Cibulskis (neznámo), Oscar Eklund (Södertälje), Tomáš Linhart (Pardubice), Mislav Rosandič (Liberec) a Petr Šidlík (Mladá Boleslav). Útočné řady pak opustili Michal Dragoun (Příbram), Patrik Miškář (Litoměřice) a hlavně Matěj Chalupa (Chicago, NHL), mladý útočník si plní svůj sen. Minimálně na začátku sezony však v Hradci bude působit. Stejně tak i hradecký odchovanec, Filip Hronek, který poslední čtyři roky působí v zámoří v organizaci Detroitu.

Z Ameriky se poté k východočeskému týmu připojil také Kelly Klíma, který se v týmu setká se svým bratrem Kevinem. Trenér Růžička si také jako posilu vyhlédl svého syna, Vladimíra Růžičku mladšího, který přišel ze Sparty společně s obráncem Jerémiem Blainem. Obranu také vyztužil Bohumil Jank z Plzně. Vesměs tak jde o již velmi zkušené hráče, kteří by měli Hradci pomoci dosáhnout tolik vytouženého úspěchu.

V přípravě se hradeckému týmu poměrně dařilo. Ve skupině „C“ Generali Česká Cupu se utkal postupně s Olomoucí, Kometou a Pardubicemi. Úvodní čtyři výhry dodaly týmu potřebné sebevědomí a jistotu čtvrtfinále, takže si Hradec mohl dovolit v posledních dvou utkáních zaváhat. Ve vyřazovací části pak Hradečtí narazili na Třinec, kde se jim tuze nevydařil první domácí zápas, který nedokázali napravit a do další fáze již nepostoupili. Odvetné utkání s Třincem ale bylo také doposud posledním zápasem, tým tak měl více než čtrnáctidenní pauzu. Do zápasu s Energií sice půjde odpočatý, ale ne zrovna dvakrát rozehraný.

Z tábora Energie

V Karlových Varech se toho v posledních dnech moc nezměnilo. Tým se poctivě připravuje, trénuje především přesilové hry a oslabení. Jedna novinka však přišla, tým posílil z Komety Brno obránce Libor Zábranský ml., loňský kapitán českého juniorského týmu na mistrovství světa. Nový obránce se bude hodit především na zmíněné přesilové hry, jelikož pravorukých hráčů je v týmu nyní poskrovnu. Karlovarským fanouškům se představil už při středečním vítězství proti Motoru.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Co si myslí trenérský štáb o pátečním soupeři? ,,Myslím, že Hradec proti loňské sezoně výrazně posílil, bude podle mě patřit mezi pět nejlepších týmů extraligy, převáděl to už nyní v přípravě.“ Ve středečním utkání padlo hned jedenáct gólů, přijde podobná smršť i nyní? ,,Čekáme opět ofenzivního soupeře s vysokou kvalitou, jako generálka na extraligu to bude výborný zápas, jak pro fanoušky, tak pro nás. Prověří nás to a pomůže nám se připravit na první kolo. Jedno všeobecné pravidlo je dáno, zápasy rozhodují přesilové hry a na to se energetici zaměří ve zbývajícím tréninku. ,,Musíme se soustředit hlavně na nestandardní situace – přesilové hry, oslabení. Neustále musíme pracovat na hře v obranném pásmu, která se nám určitým způsobem zlepšuje, za což jsme rádi, máme tam stále lepší návyky z tréninků.“

Související články