HC Energie Karlovy Vary

Extraligu chceme začít vítězně a pak už hrát jen lépe, říká Petr Šenkeřík

Poslední přátelský zápas přes startem Extraligy se Energie utkala s Hradcem Králové. Souboj sehrála výborně a odnesla si výhru 4:1. Jak hodnotí bojové chvilky i celou přípravu obránce Energie Petr Šenkeřík?

Hradec je v hodnoceních mezi nejnadějnějšími týmy pro letošní sezonu, porazili jste ho nakonec 4:1 a i minulý zápas jste vyhráli velkým gólovým rozdílem. Hrajete už naplno nebo to berete stále jako přípravné utkání a trochu se šetříte?
Myslím, že nejde jít do zápasu s tím, že se někdo chce šetřit. Když se bude šetřit, tak se akorát zraní, proto do toho každý jde naplno. Tím, že to jsou přípravné zápasy, tak si můžeme zkusit víc věcí, třeba kličku navíc, ale snažíme se to primárně hrát tak, jak to chceme hrát v sezóně a myslím si, že nám to docela jde. Neřešíme moc, jestli je to Hradec nebo Budějovice, připravujeme se na každého soupeře stejně.

Byl to dnes dost vyhrocený zápas, přisuzujete to nedohranému předkolu z loňské sezóny? Nějakému vyřizování “účtů”??
To si nemyslím, oni mají prostě takový styl hry. První třetinu chtějí vletět na soupeře, protože mají velké beky, kteří rádi provokují a my jsme se tomu na začátku trošku přizpůsobili. Ve druhé třetině už jsme ale začali hrát svoji hru a jim trošku došly síly. Tato hra do těla je velmi fyzicky náročná. My jsme v té chvíli zabrali ještě víc a přejeli jsme je.

Máte za sebou poslední přípravný zápas, ale tempo i nasazení odpovídalo extraligovému...
Jak jsem už říkal, my chceme hrát každý zápas naplno, ale byla před tím velká pauza, dlouho jsme nebyli na ledě a chvíli to trvá zase se do toho dostat. Čím víc zápasů máme odehraných, tím je to lepší. Tyto kvalitní zápasy a soupeři nás připravili na sezónu.

Poslední dva zápasy byly všeobecně v bojovnějším duchu, než je u nás zvykem, čím to je?
My se snažíme moc nefaulovat, máme rychlý tým a vyhovuje nám, když můžeme hrát pět na pět a přebruslovat hráče - v tom jsme nejsilnější. Poslední dva zápasy nám vzhledem k vyloučení moc nevyšly, už jsme si k tomu něco řekli i v kabině. Takhle hrát nechceme, snad jsme se z toho poučili do prvního extraligového zápasu.

Jak dobře jste se už sehrál s novým spoluhráčem Oldrichem Kotvanem?
My se známe ze Zlína, tam jsme spolu hráli. Rozumíme si, hraje se mi s ním moc dobře. Ještě do přesilovek to trochu doladíme a bude to dobrý.

Všeobecně máme teď velké množství obránců v týmu, myslíte že je to plus? Může v týmu konkurence prospět, vyhecovat hráče?
Je tam určitě zdravá konkurence. Nikdo tady není takový, že by někomu něco záviděl nebo ho chtěl zranit, aby se dostal na jeho místo. Máme tady super partu. Je pravda, že za ty roky co jsem tady, jsme tu tolik obránců ještě neměli, ale sezóna je dlouhá a i vzhledem ke koronaviru - když bude někdo nemocný, tak bude mít kdo naskočit za něj.

Hradec byl váš poslední soupeř loni, oba týmy dost posílili i hráči z NHL, bylo to podle Vás na hře znát?
Určitě, kluci do toho dávají takový větší drive do brány. Jde poznat, že mají už něco odehráno a myslím, že to zkvalitní celou soutěž. Už jenom aby to začalo.

Máte za sebou celou letní přípravu a všechna přípravná utkání, jak byste to zhodnotil? Cítíte se ve formě? Těšíte se na extraligu?
Těším se! Letní příprava se musí nějak zvládnout, aby byla dobrá kondice do sezóny. Přípravných zápasů bylo dost a myslím, že jsme už připraveni.

První tři kola se hrají doma, připravujete se nějak speciálně? Určitě chcete začít vítěznou řadou.
Určitě, úplně nejlépe stejně jako loni - první tři zápasy vyhrát a pak už hrát jenom lépe.

Související články