HC Energie Karlovy Vary

Koblasa: Působí to na mě tak, jako bych tu byl pořád

V Karlových Varech hokejově vyrostl, v dresu Energie zažil debut v české nejvyšší soutěži a po třech letech strávených v Chomutově se vrací zpět na místo činu. Útočník Petr Koblasa bude v sezoně 2019/2020 znovu energetikem.

Petře, vítejte v Karlových Varech. Jak se přestup zrodil?
Děkuji za přivítání. Bylo to docela komplikované tím, že jsem ještě měl v Chomutově platnou smlouvu. Tím, jak to tam ne úplně pozitivně dopadlo, se to naštěstí domluvilo tak, že jsem skončil tady.

Byla Energie jasnou volbou?
Velkou roli hrálo to, že jsem zde už byl a hodně dobře to tu znám, byl jsem tu šest let. Zadruhé mám to kousek i z Chomutova, protože jsem se za tři roky přestěhoval tam, takže jsem nechtěl cestovat přes celou republiku.

Mohl byste Karlovy Vary označit za svůj hokejový domov?
Dalo by se to říct. Byl jsem tu fakt dlouho a asi jsem tu zažil i ty nejdůležitější kroky, vlastně jsem tu poprvé hrál za áčko. Myslím si, že asi ano.

Změnilo se nějak karlovarské prostředí?
Ani ne. Je to tu všechno hodně podobné, znám tu spoustu kluků i vedení, takže to na mě působí tak, jako bych tu byl pořád (úsměv).

Hrál jste za Energii i vyhlášenou juniorskou MHL...
Hrál jsem tam nějaké zápasy. Ta soutěž určitě byla v juniorském věku kvalitnější, než ta česká. Myslím si, že pro všechny kluky to bylo lepší, než hrát českou juniorskou soutěž.

Jak lze popsat vaše působení v Chomutově?
Strávil jsem tam tři roky. Určitě toho nelituji, že jsem tam odešel, první dva roky to bylo poměrně slušné, ten rok první i výsledkově. Bylo to něco jiného. Myslím si, že mi to také mohlo pomoct, že jsem si něco jiného vyzkoušel.

Co do Karlových Varů přinášíte?
Bude záležet na tom, jakou roli mi dají trenéři. Jako útočník se budu snažit dávat góly. Myslím si, že zakončení nemám úplné špatné, takže doufám, že z toho budu těžit.

Máte osobní cíle do nadcházející sezony?
Tak osobní cíle já si nikdy moc nedávám. Samozřejmě mezi týmové cíle by byl postup alespoň do předkola.

Jaké číslo dresu budete nosit na zádech?
Vrátil jsem se k desítce, jako jsem měl před třemi roky.