HC Energie Karlovy Vary

Koblasa zůstává na západě, s Energií o rok prodloužil

Čtvrtý nejlepší střelec Karlových Varů v uplynulém ročníku Tipsport extraligy, útočník Petr Koblasa, bude na západě Čech působit i v příští sezoně. Šestadvacetiletý forvard podepsal s Energií novou jednoletou smlouvu.

Koblasa do lázeňského města zamířil před startem loňského ročníku po třech letech, kdy působil v Chomutově. Po neúspěšné baráži a sestupu Severočechů do Chance ligy se vrátil do Karlových Varů a ve své první sezoně po návratu se zařadil mezi opory týmu.

„Jsme přesvědčeni, že tak, jak hrál Petr do Vánoc, bude hrát po důkladné letní přípravě celou sezonu. Jeho spojení v jednom útoku s Václavem Skuhravým a Tomášem Vondráčkem fungovalo a věříme, že ta formace bude i nadále energickou silou našeho mužstva,“ uvedl ke Koblasovi hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Rodák ze Soběslavi není pro karlovarské fanoušky neznámou. Do klubu přišel už před deseti lety do dorostu a prošel všemi mládežnickými kategoriemi národního týmu, extraligu si pak poprvé vyzkoušel v sezoně 2012/13. Vyjma krátkých hostování v Sokolově a Kadani a tříletého angažmá v Chomutově prožil většinu kariéry právě v Karlových Varech.

Loňská sezona, byla pro šestadvacetiletého útočníka vůbec nejlepší v jeho kariéře. Šestadvacet bodů a čtrnáct branek znamenalo v klubových statistikách 4. místo jak mezi střelci, tak v kanadském bodování.