HC Energie Karlovy Vary

Krásné gesto. Mladičký Jan Terla získal Cenu Oldřicha Machače!

Mladý hokejista 4. třídy Jan Terla získal za sezonu 2017/2018 Cenu Oldřicha Machače. Terla je tak oceněn za své krásné gesto a stává se nejmladším držitelem tohoto ocenění.

Malý hokejista byl po utkání čtvrtých tříd HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Cenu, kterou obdržel, však ještě na ledové ploše předal spoluhráči, brankáři Martinu Psohlavcovi, a přítomným divákům vysvětlil, že si ji podle jeho názoru zasloužil více. „Honzík dostal cenu pro nejlepšího hráče, a i přesto, jak moc si ji přál, se ceny vzdal ve prospěch spoluhráče,“ uvedla trenérka Zuzana Radostová.

„Tohle krásné gesto udělal zcela z vlastní vůle a když mu pořadatel podal mikrofon, hned vysvětlil proč, což ocenili nejen spoluhráči, ale i přítomní rodiče a diváci, stejně jako hráči a trenéři soupeře. Nechyběly ani slzy,“ vypráví trenérka Zuzana Radostová.

Honzík Terla předal cenu pro nejlepšího hráče zápasu brankáři Martinu Psohlavcovi

Cenu Oldřicha Machače tvoří pamětní plaketa, dres s podpisy hráčů reprezentace a zájezd pro držitele ceny a jeho spoluhráče na utkání Euro Hockey Tour Česká republika – Švédsko, které se bude hrát 8. listopadu 2018 v pražské Tipsport areně. V průběhu zápasu proběhne i slavností ceremoniál, při kterém Jan Terla cenu převezme.

Projekt Hraj fair – Cena Oldřicha Machače vyhlašuje Český hokej ve spolupráci s Českým klubem fair play. Cílem projektu je ocenit čestné či jinak záslužné chování mladých hokejistů a hokejistek vůči soupeřům, rozhodčím, spoluhráčům nebo divákům.

Honzík bude v pořadí již druhým hráčem Energie, který tuto cenu za své činy dostal. Před ním ji získal v sezoně 2014/15 gólman Ondřej Kuchař.