HC Energie Karlovy Vary

Kružík: Mladé kluky mohu jenom pochválit

V karlovarské Energii je zatím na zkoušce. Není tedy divu, že v každém utkání naplno maká. Řeč je o útočníkovi Danielu Kružíkovi, který v zápase s Litvínovem vstřelil dvě branky a pomohl svému omlazenému týmu k vítězství. Vystřílel si extraligovou smlouvu?

Dane, porazili jste v těžkém utkání Litvínov 2:1. Jak byste zhodnotil ten zápas?
Vyhráli jsme, takže jsme utkání zvládli výborně (úsměv). Litvínov přijel takřka v plné sestavě. My měli naopak v sestavě mladé kluky a také hráče, kteří nastupují za Sokolov či Litoměřice.

Je vítězství o to cennější?
Určitě jsme za to moc rádi. Navíc to byl po dlouhé době zápas na hlavní ploše, před našimi diváky. Těší mě, že se přišli podívat v takovém počtu a podpořili nás.

Jak byste zhodnotil výkony mladých spoluhráčů?
Kluci hráli suprově. Nevypustili jediný souboj, snažili se. Měli tam nějaké šance, ale i v obranném pásmu hráli dobře. Já je mohu jenom pochválit.

Z osobního hlediska také určitě spokojenost, že? Dvě vstřelené branky…
Musím za ty góly poděkovat oběma klukům z lajny. Hrálo se mi s nimi perfektně. Jsem strašně rád, že mi to tam spadlo a doufám, že mi to psychicky pomůže i do dalších utkání.

Druhý gól jste dal v přesilovce. Byla to nádherná akce, šlo o secvičenou věc? Měli jste vůbec čas si něco nacvičit?
Akorát včera na tréninku a dneska ráno jsme si něco zkoušeli a také si k tomu něco řekli. Nějaké signály tam tedy byly a jsem rád, že se nám podařilo v početní výhodě skórovat.

V Karlových Varech jste zatím něco málo přes měsíc. Jak tohle angažmá hodnotíte?
Já jsem tady naprosto spokojený. Kluci a celá kabina je tu super. Od A do Z si nemám na co stěžovat. Vše je tady dobré a hrozně rád bych tu pokračoval.

Děkuji za rozhovor.