HC Energie Karlovy Vary

Kružík: Série tří výher? Paráda! Všichni tam nechali maximum

Energetikům se to konečně podařilo, po dvou vítězných zápasech přidali i třetí, podruhé v týdnu porazili Litvínov a zapsali dva body. I s velkou marodkou a výpomocí ze Sokolova se tak takřka pět tisíc fanoušků mohlo radovat a užít si pořádnou děkovačku.

Dane, pár zápasů jste letos za Energii už odehrál a konečně to tam padlo. Jaké to je?
Samozřejmě se mi ulevilo, že tam něco taky padlo, protože v minulých zápasech jsem měl nějaké šance. Ne a ne to tam padnout, tak jsem asi musel vyměnit hokejky a naštěstí to tam padlo.

Jak si užíváte zápasy za Energii? Letos jich bylo zatím devět.
Bylo to i kvůli nějakým zraněním, takže tomu nepřikládám tak velkou váhu. Jsem rád, že když už takhle hraju, tak nám to sedlo i ve formaci. Byli jsme, dejme tomu, i v nějaké oslabené sestavě, tak jsem rád, že jsem to dotáhli do vítězného konce.

Jak byste popsal váš první letošní extraligový gól?
Bylo to rychle otočené v obranném pásmu a Filip Koffer mi to tam krásně nahrál přes celý pásmo, takže já jsem to snažil co nejrychleji zavést a viděl jsem, že mám prostor ke střelbě. Tak jsem to zkusil vystřelit a naštěstí se to ujalo.

Máte sérii tří výher, poprvé v sezoně, tak jak se to poslouchá?
Poslouchá se to parádně. Chtělo by to tam navázat dál, pokračovat v tvrdé práci. Pár zápasů zpátky proběhly v kabině nějaké rozhovory, proběhla úprava systému. Jsem rád, i kluci, že to nese ovoce.

Litvínov jste porazili podruhé v jednom týdnu. Jaký tam byl rozdíl, kromě marodky?
Před zápasem jsme si hlavně řekli, že do něj chceme vstoupit, což si myslím, že se povedlo. Všichni tam nechali maximu, všichni makali, od prvního do posledního hráče. To bylo zásadní.

Kolik jste měli času na sehrání s výpomocí ze Sokolova?
Jsou to otázky hodin, ráno přijdeš na trénink, vidí se, kdo má ruce a nohy. Kdo může hrát tak nastoupí. Moc času na to není, ale tady jsou všichni skvělí hráči. I kluci, co přišli ze Sokolova, takže s tím nikdo neměl velký problém.

V Sokolově máte letos taky něco odehráno, měl jste nějaké poradní slovo pro trenéry při výběru výpomoci?
Ne, to se mě netýká tohle. (smích) To je otázka trenérů, po kom šáhnou. Do toho nevidí asi žádný hráč.

Bylo vidět, že se ti kluci chtějí nějak ukázat? Že drží více spolu?
Můžu říct, že jak tady, tak v Sokolově, je skvělá parta kluků i hokejistů. Vůbec není problém v tom se nějak začlenit do kolektivu. Ať už přijde kdokoliv, tak si myslím, že v tom není žádný problém.

Související články