HC Energie Karlovy Vary

Znovu derby! Nabídne duel s Vervou další přestřelku?

Podruhé v jednom týdnu se energetici utkají s litvínovskou Vervou. Předchozí tři letošní vzájemné zápasy nabídly celkem 22 branek, a tak se dá očekávat atraktivní utkání i v neděli. Energetici mohou útočit na třetí výhru v řadě a dostat se tak konečně na delší vítěznou vlnu. Zápas začíná v tradičních 15:30 a vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Decibely extraligy

Decibely Tipsport extraligy pro nás startují již v neděli v derby proti Litvínovu! Je to šance ukázat, že v Karlových Varech je nejlepší hokejová atmosféra a že si zasloužíme podíl na milionové výhře, kterou můžeme použít na naše parádní choreografie či výjezdy fanoušků. Více o projektu v tomto článku.

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už ve 14:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

V první přestávce budeme soutěžit s Restaurací Símalka, druhá pauza bude patřit tradiční soutěži o tepelné čerpadlo věnované společností Gienger Bohemia.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Z kabiny domácích

Jak se energetikům nevydařil závěr 2023, tak start nového roku se jim zatím daří náramně. Ve středu se Karlovarští rozjeli právě v Litvínově, kde se jim náramně vydařilo vstoupit do zápasu a rychle a hodně skórovat. Fanoušci se samozřejmě obávali kolapsu, který nastal v prvním duelu v listopadu. Tentokrát ale karlovarští hokejisté udrželi soustředění a hlavně vedení, přidali pár další branek a drtivě vyhráli. Smolným se ale zápas stal pro nejproduktivnějšího hráče Dávida Grígera, který ho nedohrál a následně chyběl i v pátečním zápase.

V něm energetici zamířili také ven, do Hradce Králové. V posledních zápasech oblíbený soupeř byl zpočátku velmi aktivní a Karlovarští neměli moc šancí. Důležitým pilířem výhry byl hlavně a opět Dominik Frodl, který si připsal 45 fantastických zákroků a posledních vteřinách předvedl neuvěřitelné kousky. O branky se tentokrát postarala druhá formace, Černoch s Beránkem, v nájezdech, do kterých utkání díky bojovnosti energetiků dospělo, vystřelil druhý bod Vít Jiskra, toho po prosincové reprepauze potkala skvělá forma.

Z kabiny hostů

Litvínovští už nejsou v té formě, ve které vstoupili do letošního ročníku Tipsport extraligy, pořád je to ale velmi těžký a nebezpečný soupeř. Velký výpadek měl celek z Podkrušnohoří na přelomu listopadu a prosince, kdy zapsal pět proher v řadě. O Vánocích pak nastala nová série vyhraných zápasů, které byly doslova ofenzivní smrští. Až na duel s Energií vstřelil Litvínov v každém z těchto zápasů minimálně pět branek, což už je úctyhodný výkon. První zaváhání po svátcích pak přišlo až právě teď ve středu s Karlovými Vary, v pátek už se zase Verva naladila a přejela Třinec jasně 5:2, utkání ale musela otáčet.

Predikce?

Statisticky bychom se mohli zaměřit asi jen na jednu věc a tím je počet branek. V zápasech Litvínova a i ve vzájemných poslední dobou opravdu padá hodně branek. Stopku soupeři by ale v tomto ohledu mohl vystavit Dominik Frodl. Ten sice zápas na Zimní stadionu Ivana Hlinky kvůli nachlazení vynechal, v pátek už ale opět předvedl perfektní výkony. Otázkou je také nasazení nejproduktivnějšího hráče Energie Dávid Gríger, který na ledě zcela jisté chybí.

O utkání s asistentem trenéra Václavem Eismannem

„V první řadě si budeme muset sednout a zjistit, kteří hráči budou připraveni, protože sestava se nám sype dál," říká na úvod trenér Eismann ke stavu kádru. „Je velice pravděpodobné, že utkání, které nás čeká, bude mít naprosto odlišný ráz, než zápas v Litvínově, kde se nám podařilo rychle odskočit a získat vedení. Víme, že i soupeř přijede ostražitější a připravenější," dodává nováček v trenérském týmu k soupeři. „Daří se nám teď bodovat a věřím, že když se nám povede vrátit některé hráče do hry, hlavně Dávida Grígera, tak budeme chtít udělat fanouškům v derby radost," uzavírá.

Energii budou chybět dlouhodobě zranění obránci Dalimil Mikyska, Ondřej Dlapa, Tomáš Havlín, na marodku už před minulým zápasem ulehl i Lukáš Pulpán. V útoku se zase musí trenér David Bruk obejít bez Lukase Zetterberga, v posledním duelu chyběl i Dávid Gríger a otazník zůstává nad zdravotním stavem i dalších hráčů.

Související články