HC Energie Karlovy Vary

Kulich, Bednář i Hamrla byli povoláni do hlavních předsezonních kempů NHL

Jiří Kulich, Jan Bednář i Patrik Hamrla jsou zase o krok blíž vysněné NHL! Všechny tři talenty jejich týmy povolaly na hlavní tréninkové kempy, z nichž poté vzejde finální sestava pro nadcházející ročník.

Kulich sice kvůli drobnému zranění odehrál v nováčkovském kempu pouze jeden zápas, v něm však vstřelil jeden gól a zaznamenal dvě asistence a celkově trenérský štáb Šavlí zaujal natolik, že byl vybrán mezi 59 hráčů (respektive 34 útočníků), kteří budou bojovat o místo v hlavním kádru. "S jeho výkonem bych nemohl být spokojenější," nechal se slyšet pro web Buffalohockeybeat.com Seth Appert, hlavní kouč farmářského klubu Rochester Americans, který vedl nováčkovský kemp Buffala.

Bednář na kempu mladých talentů naskočil do dvou utkání, která si obě rozdělil půl na půl s druhým gólmanem. V těchto dvou startech za svá záda pustil jediný kotouč a vysloužil si místo v hlavním předsezonním kempu. Přesto se však předpokládá, že vysoký brankář stráví ještě jeden rok v kanadské juniorce, Detroit na něj totiž bude vlastnit přednostní práva až do konce sezony 2023/24, déle než u severoamerických gólmanů.

Na akci prospektů zaujal také Patrik Hamrla, který turnaj odchytal v tandemu s druhým českým talentem Caroliny Jakubem Vondrašem. Díky svým výsledkům se tak dostal mezi šest brankářů, kteří zabojují o místo v NHL, potažmo farmářské AHL, na finálním předsezonním kempu. "Mám z Hamrly skvělý pocit," napsal pro web Canescountry.com Matthew Somma, juniorský skaut agentury Smaht Scouting. "Letos působil mnohem komfortněji a rychleji."

Všichni tři karlovarští talenti mají za sebou středeční fyzické testy a ve čtvrtek se poprvé dostanou také na led. Jako první půjde do akce Jan Bednář, a to ve 14:30 našeho času. O půl hodiny později začíná první trénink Patriku Hamrlovi, Jiří Kulich se pak bude moct prospat o další hodinu déle.