HC Energie Karlovy Vary

Kulich válí za dvacítku, Finům dal dva góly

Povedenými výkony se prezentuje karlovarský útočník Jiří Kulich v přípravě reprezentační dvacítky před blížícím se mistrovstvím světa. Osmnáctiletý forvard se prosadil i v doposud posledním utkání národního týmu proti Finsku.

Reprezentační výběr do 20 let má za sebou další dva přípravné duely před startem světového šampionátu. Češi se nejprve utkali dvakrát se Švýcary, které jednou porazili a jednou padli, ve finském Vierumäki je v úterý a ve středu prověřil domácí výběr.

Zatímco úvodní duel proti finské devatenáctce svěřenci trenéra Radima Rulíka zvládli a vybojovali výhru 3:2, o den později proti výběru Suomi do 20 let padli 4:6.

+Češi už krátce po polovině utkání prohrávali o tři branky, v samotném závěru ale duel řádně zdramatizovali, když půl minuty před koncem Jiří Kulich svým druhým gólem v zápase snížil na rozdíl jediné trefy. Domácí ale při powerplay nakonec upravili skóre na konečných 6:4.

Kulich se prosadil poprvé v polovině 37. minuty, když se karlovarský forvard prosadil z bezprostřední blízkosti Korhonenovy branky. Druhou trefu si schoval útočník, který byl Buffalem nedávno draftován do NHL, až do poslední minuty. Sedmadvacet sekund před koncem třetí části snižoval na 4:5, když se trefil z pravého kruhu při české powerplay přesně k tyči.

V utkání nebyl talentovaný útočník jediným hráčem, který má spojení s karlovarským hokejem. V brance Česka totiž nastoupil i klubový odchovanec Jan Bednář. Brzy dvacetiletý gólman kromě závěrečné hry bez brankáře odchytal celé utkání.

Jiří Kulich v dosavadní přípravě nastoupil do tří přípravných duelů, ve kterých zapsal pět bodů za tři branky a dvě nahrávky. Svými výkony tak dává jasně najevo, že by v nominaci na šampionát chyběl neměl. Mezi brankářskou trojici by se pak měl vejít i zmíněný brankář Jan Bednář.