HC Energie Karlovy Vary

Kulich září v AHL! Byl zvolen Hráčem týdne

Hvězda Jiřího Kulicha v zámoří září čím dál víc. Bývalý útočník Energie má za sebou skvělý týden, kdy ve třech zápasech zapsal šest bodů a byl vyhlášen nejlepším hráčem celé soutěže za uplynulý týden!

Není mu ještě ani devatenáct let, na farmě Buffala ale vzbuzuje čím dál větší pozornost. Jiří Kulich prožil parádní týden, po němž už má na kontě 33 bodů ve 42 zápasech. V klubovém bodování mu patří čtvrtá příčka, za lídrem Lukášem Rouskem zaostává jen o pět bodů.

Je vůbec nejmladším hráčem soutěže, na jeho výkonech to ale vůbec není znát. Rozjel se především v poslední době. Však posuďte sami, bilance 16 bodů v posledních 13 zápasech hovoří sama za sebe.

„Je opravdu neskutečně působivé, jak se každý týden zlepšuje. Stále rozvíjí svou hru i pracovní morálku a moc na mě zapůsobil," prohlásil trenér Rochesteru Seth Appert o českém útočníkovi.

Svou formu potvrdil hlavně o posledním víkendu, kdy ve třech duelech zapsal šest bodů (3+3) a po právu byl vyhlášen Hráčem týdne AHL. V organizaci Buffala si tak musí mnout ruce, jaký klenot vytáhli z 28. pozice draftu.