HC Energie Karlovy Vary

Lucie Gruntová v nominaci české reprezentace na Turnaj pěti zemí

České hokejistky se po bronzovém úspěchu na mistrovství světa poměří s evropskou elitou – Finskem, Švédskem, Švýcarskem a Německem. Turnaj se uskuteční od 8. do 12. listopadu ve Finsk a v nominaci trenérky Carla MacLeodové nebude chybět ani hráčka karlovarských Dračic Lucie Gruntová.

České reprezentantky se pokusí navázat na úspěch ze světového šampionátu a potrápit své soupeřky v rámci Turnaje pěti zemí. Češky se vydají na sever v pondělí večer a do turnaje, který se bude hrát ve Vierumäki, Turku a Tikkurile, vykročí o den později než soupeřky. Čekají je čtyři zápasy ve čtyřech dnech!

Češky začnou ve středu 9. listopadu se Švédkami, den nato je prověří Němky, v pátek vyzvou Švýcarky, které porazily v boji o bronz na posledním šampionátu, a akci zakončí v sobotu s domácími Finkami.

Na sever vyrazí rovněž i útočnice Lucie Gruntová, která hájí barvy Karlových Varů v 1. lize žen. Osmnáctiletá hokejistka v letošní sezoně za Dračice nastoupila do dvou utkání a zapsala 6 bodů (2+4), v šesti utkáních pak oblékla dres Klášterce nad Ohří v Regionální lize juniorů, do statistik se zapsala gólem a nahrávkou.

Gruntová je pravidelnou reprezentantkou už několik posledních sezon. Zahrála si za výběr do 16 let, s osmnáctkou odehrála i dvě mistrovství světa, přičemž na tom loňském vedla tým dokonce jako kapitánka. Premiéru v Áčku si odbyla v uplynulé sezoně, nyní ke svým dosavadním dvěma startům přidá další.

Nominace na Turnaj pěti zemí ve Finsku

Brankářky:
Klára Peslarová (Brynäs, Švédsko), Viktorie Švejdová (SDE Hockey, Švédsko).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Brynäs, Švédsko), Dominika Lásková (Toronto Six, PHF), Daniela Pejšová (Luleå, Švédsko), Tereza Radová (Leksands, Švédsko), Aneta Tejralová (Boston Pride, PHF), Andrea Trnková (Spartak Choceň), Eliška Hotová (TPS Naiset, Finsko).

Útočnice:
Tereza Vanišová (Toronto Six, PHF), Denisa Křížová (Minnesota Whitecaps, PHF), Laura Lerchová (Skellefteå, Švédsko), Alena Mills (Brynäs, Švédsko), Kateřina Mrázová (Connecticut Whale, PHF), Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Tereza Pištěková (TPS Naiset, Finsko), Vendula Přibylová (MODO, Švédsko), Agáta Sarnovská (AIK, Švédsko), Adéla Šapovalivová (Beroun), Anna Kalová (RoKi, Finsko), Barbora Bartáková (Příbram), Lucie Gruntová (Karlovy Vary).

Program Turnaje pěti zemí ve Finsku

Úterý 8. listopadu:
15:00 Německo – Švédsko (Vierumäki)
18:00 Švýcarsko – Finsko (Vierumäki)

Středa 9. listopadu:
15:00 Švédsko – Česko (Vierumäki)
18:00 Švýcarsko – Německo (Vierumäki)

Čtvrtek 10. listopadu:
13:30 Finsko – Švédsko (Turku)
15:00 Česko – Německo (Vierumäki)

Pátek 11. listopadu:
15:00 Německo – Finsko (Vierumäki)
16:00 Česko – Švýcarsko (Vierumäki)

Sobota 12. listopadu:
12:30 Finsko – Česko (Tikkurila)
13:00 Švédsko – Švýcarsko (Vierumäki)