HC Energie Karlovy Vary

Sedmnáctka jde znovu do akce! Povoláni byli i dva energetici

Jen co se reprezentační sedmnáctka vrátila ze Švýcarska, vyráží do Chomutova, kde se bude konat Turnaj pěti zemí. Trenér Pavel Patera tým pro domácí turnaj trochu obmění. Nově se připojí karlovarský obránce Matěj Pelikán. Útočník Vít Záhejský si ani nemusí vybalovat kufry, protože s týmem pokračuje. Pro případné povolání k týmu bude k dispozici útočník Viktor Wardas.

Turnaj pěti zemí se v chomutovské Rocknet aréně odehraje od pátku 4. srpna do úterý 8. srpna. Kromě tradičních evropských soupeřů, kterými tentokrát budou Slovensko, Německo a Švýcarsko, si mladí reprezentanti změří síly i s týmem USA.

Svěřenci Pavla Patery se těsně před turnajem vrátí z Davosu, kde ve všech třech utkáních porazili své hostitele. Vítězná sestava se sice nemění, ale trenéři chtějí na ledě i mimo něj vidět další hráče a tak na soupisce dojde ke změnám. K tomu aby obměněný tým připravili na turnaj, poslouží trenérům kemp, který v Chomutově proběhne od 1. do 3. srpna.

Jedním z hráčů, který ze Švýcarska pokračuje do Chomutova, je útočník Vít Záhejský. Karlovarský forvard byl v Davosu rozhodně vidět. Vždyť ve dvou ze tří zápasů otevřel skóre a celkem si připsal tři body (2+1). Vít tak navázal na svou střeleckou formu z předchozí sezony jak na klubové úrovni, tak i v reprezentaci. Za reprezentační sedmnáctku nastupoval ve Švýcarsku poprvé a šlo o premiéru opravdu povedenou.

Obránce Matěj Pelikán se naopak k týmu připojí nově. Matěj si o pozvánku do reprezentace řekl svými výkony v předchozí sezoně, kdy nejprve dostal šanci předvést se v přípravných zápasech s týmem Mannheimu v Sokolově (0+2). Svou pravou reprezentační premiéru si obránce karlovarského dorostu odbyl na Turnaji čtyř zemí ve švédském Tranasu. S novým realizačním týmem sedmnáctky se Matěj setkal už v červenci, kdy společně s dalšími vybranými hráči absolvoval dvoudenní testování na Fakultě tělesné výchovy v Praze a v Říčanech. Na turnaji Matěj poprvé nastoupí za reprezentaci kategorie U17.

Testy a setkání s novými trenéry absolvoval v červenci i útočník Viktor Wardas, který byl pro turnaj v Chomutově nominován mezi náhradníky. Viktor je už zkušeným reprezentantem. Jeho poslední reprezentační akcí loňské sezony byly rovněž přípravné zápasy v Sokolově. V nich Viktor předvedl svou střeleckou mušku, když ve dvou zápasech třikrát skóroval. Pokud by byl Viktor povolán do týmu, šlo by pro něj také o premiéru v reprezentační sedmnáctce.

Nominace U17 na turnaj v Chomutově

Brankáři:

David Höhlig (Slavia Praha), Martin Fajmon (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci:

Matěj Pelikán (Karlovy Vary), Max Pšenička (Slavia Praha), Tomáš Malínek (Sparta Praha), David Lukas Holub, Radim Mrtka (oba Třinec), Štěpán Černý (Hradec Králové), Tomáš Mikel (Zlín).

Útočníci:

Jakub Lev (Mladá Boleslav), David Rozsíval (Liberec), Vít Záhejský (Karlovy Vary), David Krčál, Vít Macek (oba Pardubice), David Hrubý, František Netušil (oba Sparta Praha), Michal Rybnikár (Třinec), Šimon Fasner (Vítkovice), Adam Novotný (Hradec Králové), Dominik Pavlík (Kärpät Oulu, Finsko), Tomáš Poletín (Pelicans Lahti, Finsko), Matěj Pekař (Ambri-Piotta, Švýcarsko).

Náhradníci:

Brankáři: Ondřej Štěbeták (Jihlava), David Skácel (Třinec). Obránci: Jakub Seidl (Liberec), Rostislav Šilhavý (Mladá Boleslav), Marek Vyhlídal (Kometa Brno), Radoslav Cichoň (Sparta Praha), Jakub Winkelhöfer (Litvínov), Filip Zimovčák (Ambri-Piotta, Švýcarsko). Útočníci: Viktor Wardas (Karlovy Vary), Matouš Jan Kucharčík, Artur Matějovský (oba Slavia Praha), Václav Raichl (Litvínov), Adrien Bartovič (Malmö, Švédsko), Jakub Frolo (Ilves Tampere, Finsko).

Turnaj pěti zemí v Chomutově

pátek 4. srpna 2023

15:00 Slovensko vs USA
19:00 Česko vs Švýcarsko

sobota 5. srpna 2023

15:00 Švýcarsko vs Slovensko
19:00 Česko vs Německo

neděle 6. srpna 2023

15:00 USA vs Švýcarsko
19:00 Německo vs Slovensko

pondělí 7. srpna 2023

15:30 Švýcarsko vs Německo
19:00 Česko vs USA

úterý 8. srpna 2023

13:00 Německo vs USA
16:30 Česko vs Slovensko