HC Energie Karlovy Vary

Beránek s Flekem nominováni na reprezentační sraz v Jihlavě

Národní tým pod vedením trenéra Miloše Říhy tradičně uskuteční letní přípravný kemp zaměřen na mladé hráče s potenciálem pro národní mužstvo. Této akce, která se od 11. do 16. srpna uskuteční v Jihlavě, se zúčastní také dvojice energetiků.

Na sedmatřicetičlenné soupisce figurují i útočníci Jakub Flek s Ondřejem Beránkem.

Pro Jakuba Fleka je tento kemp druhou zkušeností s reprezentací. V uplynulé sezoně se objevil v širší nominaci před třetím podnikem Euro Hockey Tour, jenže nakonec, také kvůli nemoci, se do Švédska nepodíval a na svou premiéru se lvem na prsou stále čeká.

Naopak Ondřeji Beránkovi se zarýt do paměti reprezentačních trenérů podařilo. V národním týmu zažil premiéru na Channel One Cupu, dlouhou dobu pak bojoval i o místo na mistrovství světa, avšak po přátelském dvojutkání v Karlových Varech jeho štace v reprezentaci skončila.

Nominace na kemp v Jihlavě (11. – 16. srpna)

Brankáři: Jakub Škarek (Lahti, Finsko), Vítek Vaněček (Hershey, AHL), Daniel Vladař (Providence, AHL).
Obránci: Dominik Mašín (Syracuse, AHL), David Sklenička (Laval, AHL), Filip Pyrochta, Jan Štencel (oba HC Kometa Brno), Jan Košťálek, Tomáš Dvořák, Petr Kalina (všichni HC Sparta Praha), Tomáš Hanousek, Daniel Bukač (oba Bílí Tygři Liberec), Michael Gaspar (Mountfield HK), Lukáš Buchta, Daniel Gazda (oba PSG Berani Zlín), Vojtěch Budík, Lukáš Kaňák (oba HC Škoda Plzeň), Jan Ščotka, Lukáš Doudera (oba HC VERVA Litvínov).
Útočníci: Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Tomáš Fořt (PSG Berani Zlín), Aleš Jergl, Radovan Pavlík (oba Mountfield HK), Ondřej Beránek, Jakub Flek (oba HC Energie Karlovy Vary), Kristián Reichel (oba Manitoba, AHL), Lukáš Rousek (HC Sparta Praha), Petr Kodýtek, Matyáš Kantner (oba HC Škoda Plzeň), Marek Zachar, Jan Ordoš (oba Bílí Tygři Liberec), Radim Zohorna, David Cienciala (oba BK Mladá Boleslav), Ondřej Machala (HC Dynamo Pardubice), Luboš Horký (HC Kometa Brno), Lukáš Anděl (HC Dukla Jihlava), Adam Musil (San Antonio, AHL).