HC Energie Karlovy Vary

MS do 18 let: Kulich vyhlášen nejužitečnějším hráčem mistrovství

Národní tým do 18 let na vytouženou medaili z Mistrovství světa nedosáhl. V souboji o bronz totiž v Landshutu podlehl Finsku 1:4 a čekání na medaili tak protáhne minimálně o rok. Výraznou stopu na mistrovství zanechali i energetici v čele s kapitánem Jiřím Kulichem, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem celého mistrovství.

Češi šli v sice zápase o 3. místo do vedení už v 6. minutě, jenže Finové dvěma góly Kemella a Lassily nakonec došli k výhře 4:1. Česká osmnáctka tak na osm let staré stříbro, poslední medaili z MS, navázat nedokázala. Český výběr se ale na turnaji prezentoval povedenými výkony, za zmínku stojí především heroická výhra nad Kanadou na závěr základní skupiny.

Výraznou osobností šampionátu byl karlovarský útočník Jiří Kulich . Osmnáctiletý forvard na turnaji zapsal v šesti utkáních 11 bodů, s 9 góly byl nejlepším střelcem šampionátu. Výtečnými výkony si navíc hlasitě řekl o vysokou pozici na blížícím se draftu do NHL, kde ho už před startem turnaje mnozí viděli na pomezí 1. a 2. kola.

Za své galapředstavení na turnaji byl navíc vyhlášen nejužitečnějším hráčem celého turnaje, nechyběl ani v All-Star týmu šampionátu, kam se dostal společně s dalším hráčem českého týmu, obráncem Tomášem Hamarou.

Další karlovarskou stopu na šampionátu zapsali další dva útočníci, kluboví odchovanci Dominik Rymon a Robin Sapoušek. Posledně jmenovaný nastoupil do všech utkání Česka na turnaji, Rymon vinou zdravotních problémů dva zápasy vynechal.

Statistiky energetiků na turnaji

Hráč Z G A B +/-
Jiří Kulich 6 9 2 11 -6
Dominik Rymon 4 0 1 1 -1
Robin Sapoušek 6 0 0 0 -2