HC Energie Karlovy Vary

MS do 18 let: Kulich znovu skóroval, Češi ale s Američany padli

Česká hokejová reprezentace do 18 let ve druhém utkání na mistrovství světa podlehla výběru USA 2:6. Češi sice v první třetině do vedení zásluhou Jiřího Kulicha, který proměnil trestné střílení, jenže Američané čtyřmi góly ve druhé části získali rozhodující náskok. Na závěr základní skupiny vyzvou v úterý od 15:30 naši mladíci Kanadu.

Úvodní třetina nabídla vyrovnanou podívanou. Američané povzbuzeni vysokou výhrou nad Kanadou 8:3 v úvodním duelu tentokrát dlouho bušili na soupeřovu branku. Češi v první dvacetiminutovce soka navíc přestříleli a na začátku 13. minuty šli dokonce do vedení. V samostatném úniku byl faulován karlovarský útočník Jiří Kulich a sám kapitán reprezentační osmnáctky pak nařízené trestné střílení chladnokrevně proměnil.

Druhá část vyšla lépe Američanům, kteří český výběr výrazně přestříleli a v období mezi 26. a 33. minutou vstřelili čtyři góly. Získaný náskok si pak ve třetí třetině v pohodě pohlídali a zvítězili 6:2.

Do zápasu kromě Jiří Kulicha, jenže opět s kapitánským céčkem na hrudi vedl druhý český útok, nastoupil také další energetik Robin Sapoušek. Mimo sestavu tentokrát zůstal útočník Dominik Rymon.

Hráč G A B střely +/-
Jiří Kulichk 1 0 1 6 -2
Robin Sapoušek 0 0 0 2 +1

23.04.22 | Češi porazili Němce, dvěma góly se blýskl Kulich

Nedávno osmnáctiletý talent, který vede mužstvo jako kapitán, se poprvé v utkání trefil ve 32. minutě, kdy byl na konci rychlé přesilovkové akce českého výběru, po které vyrovnával na 2:2.

Mladý forvard se podruhé stihl prosadit ještě do druhé přestávky. V čase 39:29 si opět v početní převaze sjel do levého kruhu a tvrdou ranou z voleje zvyšoval už na 4:2. Český tým dvougólové vedení udržel až do konce utkání a na úvod šampionátu bere tři body za vítězství.

Do utkání kromě Kulicha, jenž nastupoval ve druhém útoku společně se Šalé a Petrem a byl zvolen nejlepším českým hráčem v zápase, zasáhli i další dva energetici. Útočník Robin Sapoušek odehrál duel ve čtvrté formaci, Dominik Rymon vedl první útok se Šapovalivem a Slavíčkem a do dějin zápasu se zapsal nahrávkou na vyrovnávací gól Slavíčka v první třetině na 1:1.

Další utkání čeká český výběr v Landshutu již v neděli, kdy opět od 15:30 nastoupí proti největšímu favoritovi šampionátu, výběru USA.

Hráč G A B střely +/-
Jiří Kulichk 2 0 2 7 -2
Dominik Rymon 0 1 1 3 +1
Robin Sapoušek 0 0 0 1 0