HC Energie Karlovy Vary

Měli jsme větší hlad po vítězství, říká dvoubodový Polák

Karlovarský odchovanec pomohl svému týmu k vítězství nad hradeckým Mountfieldem dvěma kanadskými body. Nejprve nádhernou přihrávkou vybídl obránce Emingera k vyrovnání, minutu a půl před koncem pak sám vstřelil vítěznou branku.

Vojto, vyrovnali jste sérii na 1:1. Jaká byla atmosféra v šatně, bezprostředně po utkání?
Nálada byla samozřejmě vynikající. Celý zápas to bylo otevřené pro obě strany. Věděli jsme, že rozhodne jedna chyba. Naštěstí jsme byli šťastnější a vezeme si důležité vítězství!

Dokážete najít jeden klíčový moment, který utkání zlomil ve váš prospěch?
Myslím, že rozhodlo naše nasazení a větší hlad po vítězství. Soupeř těsně před koncem srovnal, my ale nesložili zbraně, naopak. Šli jsme si za vítězstvím a věřili, že branku ještě dáme, což se nakonec povedlo. Srovnali jsme sérii a jsme za to nesmírně rádi.

Po vyrovnávací brance Hradce jste využili trenérskou výzvu. Věřili jste, že by ten gól mohl být neuznán? Nebo jste výzvu spíše zkusili, že nebylo co ztratit?
Ne, my jsme věřili, že ten gól platit nebude. Protože v pondělním utkání to byla velmi podobná situace a gól neplatil. Bohužel, rozhodčí rozhodli tak, jak rozhodli. Nám se naštěstí podařilo ještě zápas vrátit zpět na svou stranu.

Do zápasu naskočil kapitán Skuhravý. Jak moc byl na ledě znát?
Neuvěřitelný! Venca je strašně zkušený hráč, pomáhá nám v podstatě kdekoliv a kdykoliv. Dal navíc gól a vyhrával důležitá vhazování. Jsme nesmírně rádi, že takového hráče máme na své straně. Je lídrem na ledě i v kabině.

Od rána se řešilo, zda se utkání vůbec odehraje a před jakou kulisou. Jak tohle téma postihlo vás hráče?
My jsme to rozebírali ráno, hned jak vláda vydala oficiální prohlášení. Nevěděli jsme, co bude, ale normálně se chystali na zápas. Za šatnu mohu říct, že jsme rozhodně chtěli hrát. Hokej nás baví a živí. Bohužel byla zvláštní atmosféra, hrálo se úplně bez diváků. Ale pořád je to hokej a ta chuť vyhrávat je velká za jakýchkoliv okolností.

Ve hře je i možnost, že se sezona nedohraje. Co na to říkáte?
Já jsem jednoznačně pro to, aby se normálně sezona dohrála. Ale tohle rozhodnutí bohužel není na mně. Budeme čekat, jak dopadne zasedání vedení ligy, které má proběhnout ve středu odpoledne. V hlavách se ale už normálně připravujeme na další zápas.

Děkuji za rozhovor.