HC Energie Karlovy Vary

Mládí v repre: Reprezentační pauza končí. Poslední duely odehrála šestnáctka a osmnáctka

Tečkou za mezinárodními turnaji byla utkání šestnáctky a osmnáctky. Šestnáctka se snažila se svými soupeři držet krok, ale ke konci už hráčům docházely síly. O ty je hodně obrala finská obrana. Navíc českým mladíkům chybělo i trochu tohoto štěstí, hlavně ve chvílích, kdy je od gólové radosti dělily doslova milimetry. Jiná situace byla v utkání osmnáctky. Té hráči z USA nedali žádnou šanci. Turnaj čtyř zemí ve Finsku byl poslední velkou akcí před přípravnými kempy a MS kategorie U18.

Neděle 12. 2. 2023 | Šestnáctka ani napodruhé nevyzrála na Finy

Závěrečným duelem s výběrem Finska se s domácím Turnajem tří zemí rozloučili svěřenci Milana Razýma. Finští hráči skórovali už v páté minutě. Čeští mladíci si vytvořili několik zajímavých šancí. Za zmínku stojí ta z deváté minuty, kdy na pozornosti finského gólmana ztroskotal Petr Věchet. Neuspěl ani Adrien Bartovič svým pokusem zpoza branky. Co Čechy určitě hodně zamrzelo bylo, když Matěj Pekař nastřelil tyčku finské branky. Mezi těmi hráči, kteří se dostali do šancí byli i energetici Viktor Wardas a Vojtěch Čihař, kteří proti Finsku nastoupili v jedné lajně. Druhou branku přidali finští mladíci krátce před koncem první části. Martin Fajmon se i ve druhé třetině pořádně zapotil a kotouč za svá záda pustil až ve třicáté čtvrté minutě. Náskok Finů se povedlo ve třicáté osmé minutě snížit Tomáši Poletínovi. V první minutě třetí třetiny mohl skórovat Adam Novotný, ale kotouč nakonec skončil pouze pod brankářem. Šance českých mladíků začaly klesat poté, co ve čtyřicáté páté minutě inkasovali čtvrtý gól z trestného střílení. Adamovi Novotnému se v utkání lepila smůla na hokejku. Po trestném střílení mohl snížit, ale jeho dorážka šla nakonec mimo prázdnou část branky. Pátou branku inkasovali Češi ve čtyřicáté osmé minutě. Poslední gól vstřelil Matěj Pekař ve vlastním oslabení v čase 59:23. Šestnáctka tak zakončila turnaj prohrou. Každopádně čeští mladíci si opět mohli poměřit síly s velmi silnými protihráči a v prvních dvou duelech turnaje padli tím nejtěsnějším rozdílem. Navíc několik hráčů nakouklo na tomto turnaji do světa mezinárodního hokeje poprvé a nejen oni získali nové zkušenosti. Svěřenci Milana Razýma sice skončili třetí, ale na druhé Švédy ztratili pouze jeden bod.

Neděle. 12. 2023 | Osmnáctka padla s USA

Na svěřence Jakuba Petra nastoupili hráči USA už od první minuty. O tom svědčilo to, že v osmé minutě vedli o čtyři branky. První branku českého týmu vstřelil ve dvanácté minutě Andrej Fábry. Ve druhé třetině Češi inkasovali třikrát. V úvodu třetí třetiny neuspěl se svým pokusem Martin Matějíček. Naopak na druhé straně padla osmá branka a ani ne po třech minutách tým USA skóroval po deváté. Čeští mladíci se sice během celého utkání snažili a vytvářeli si šance, jenomže kotouč do americké branky ne a ne dostat. Utkání tak nakonec skončilo za stavu 9:1 pro tým USA. Do utkání zasáhli Matteo Kočí, Adam Csabi, Matyáš Adámek a Adam Dybal, kterého vystřídal Jan Kavan.

Sobota 11. 2. 2023 | Sedmnáctka těsně nestačila na USA

Jako první načali sobotní porci reprezentačních zápasů svěřenci Václava Eismanna. Na závěr turnaje je čekal souboj s hokejovou velmocí a nutno podotknout, že čeští mladíci bojovali statečně. Tým hodně podržel výkon Matyáše Maříka, který čelil tlaku amerických mladíků s bravurou a držel svůj tým ve hře. Sedmnáctku totiž, stejně jako v předchozích zápasech, zrazovalo zakončení. Což bylo i překážkou k tomu, aby s týmem USA bodovala. Ke srovnání nepomohla ani závěrečná powerplay českého týmu. Ovšem pozitivní na tomto utkání je to, že tým ubránil všechna oslabení a svým soupeřům Češi podlehli nejtěsnějším rozdílem. Ostatně progres celého týmu vyzdvihli i trenéři. Ve všech zápasech byl k vidění karlovarský útočník Tobiáš Pastor, který se blýskl několika pěknými šancemi. Cestu turnajem zakončili svěřenci Václava Eismanna třetím místem, za druhým Finskem a prvními USA.

Sobota 11. 2. 2023 | Česky předvedly parádní obrat proti Švýcarsku

Hokejistky národního týmu do svého posledního duelu nevkročily tou správnou nohou. Krátce po polovině utkání Švýcarky vedly o dvě branky. Jenomže na druhou inkasovanou branku odpověděla ani ne po dvou minutách Tereza Plosová a obrat a následnou výhru režírovala kapitánka týmu Alena Mills, která skórovala dvakrát ve třetí třetině. Pro české hokejistky byl sobotní duel posledním vystoupením na turnaji a aktuálně jsou na druhém místě za Finkami.

Sobota 11. 2. 2023 | Osmnáctka nevyzrála na Švédy

Ani druhý duel se svěřencům Jakuba Petra úplně nevydařil. Ještě před polovinou utkání švédští mladíci vedli 3:0. Ne že by se čeští hokejisté nesnažili, ale v útočném pásmu se nemohli pomalu ani nadechnout, aby kolem sebe neměli dva až tři hráče. To jim komplikovalo nejen přihrávky, ale hlavně zakončení. Když se jim povedlo zbavit svých stínů, tak kotouč neprošel přes švédského gólmana. To si ověřilo několik osvědčených střelců národního týmu. O čisté konto švédského brankáře připravila ve třicáté čtvrté minutě západočeská spolupráce, když ho prostřelil energetik Matteo Kočí, kterému nabil Adam Jiříček, obránce týmu Škoda Plzeň. Jenomže to byla jediná česká branka a tak utkání skončilo vítězstvím Švédů. Hodně byli v útočných řadách vidět i Adam Csabi a Matyáš Adámek. Do sobotního utkání nezasáhl Adam Dybal.

Sobota 11. 2. 2023 | Dvacítka převálcovala Švédsko

Vstup do utkání proti Švédsku se povedl dvacítce. Do vedení šli čeští mladíci už v sedmé minutě díky Adamu Barešovi. Druhou branku přidal v sedmnácté minutě energetik Samuel Šmajda, který skóroval podruhé na turnaji. V úvodu druhé třetiny švédští mladíci v početní výhodě snížili náskok svých soupeřů. Dvoubrankový rozdíl národnímu týmu vrátil Matěj Zavřel. Podruhé se švédský tým prosadil v úvodu třetí třetiny. Na rozdíl dvou branek Češi opět odskočili po gólu Lukáše Strnada. I přes dvougólové manko sáhl švédský trenér k powerplay. V něm svůj tým podržel, stejně jako v celém utkání, Tomáš Volevecký. Mašli na vítězství českého týmu uvázal trefou do prázdné branky Matěj Přibyl. Škoda, že tento zápas byl na turnaji poslední, neboť čeští mladíci se očividně rozjeli. Na Turnaji pěti zemí ve Švédsku dvacítka vybojovala druhé místo za týmem Finska. Velice úspěšnou premiéru v reprezentačním dresu si tak odbyl obránce Ondřej Dorot, který nejenomže plnil svou roli v obraně, ale několikrát byl jenom krůček od skórování.

Pátek 10. 2. 2023 | Dvacítka poprvé bodovala

První vítězství si na Turnaji pěti zemí ve Švédsku připsala reprezentační dvacítka. Ve svém třetím zápase se utkala s Němci. Ačkoliv český tým zvítězil jednoznačně 5:1, nešlo rozhodně o jednoduchý zápas, neboť německý tým dobře před svou brankou blokoval. A spoustu pěkných akcí Čechům spálil Matthias Bittner. Toho paradoxně vyhnal z branky druhý gól Čechů. Na jeho místo nastoupil Philipp Dietl, který mimo jiné vychytal šanci karlovarského obránce Ondřeje Dorota. Ten sice neskóroval, ale připsal si premiérovou asistenci u čtvrté branky národního týmu. Ani výměna gólmanů německým mladíkům nepomohla a do konce utkání inkasovali ještě třikrát a dvacítka tak mohla slavit první vítězství na turnaji. Dalším energetikem, který přispěl k pátečnímu vítězství, byl útočník Samuel Šmajda. V sobotu české mladíky čeká poslední utkání, v němž vyzvou své hostitele.

Pátek 10. 2. 2023 | Rozjeté české hokejistky zastavily Finky

První prohru zažila hokejová reprezentace žen, když podlehla finským hokejistkám 0:1. Jediný gól české hráčky inkasovaly v sedmé minutě v oslabení. Těch musely české hráčky ubránit v tomto duelu docela dost a to jim bralo síly k útočným akcím. Do konce utkání nenašly recept na finskou brankářku a tak tento jediný gól rozhodl o výsledku zápasu. Na ledě byla opět k vidění útočnice Lucie Gruntová z týmu Dračice Karlovy Vary.

Pátek 10. 2. 2023 | Šestnáctka zvládla reparát proti Švédsku

První výhru slavil také národní tým kategorie U16. Svěřenci Milana Razýma podruhé na Turnaji tří zemí vyzvali výběr Švédska. V útoku nastoupili Vojtěch Čihař a Viktor Wardas. Čeští mladíci tentokrát se svými soupeři drželi krok a prosadili se jako první v šesté minutě. Druhou branku přidali ve druhé třetině. Švédský tým skóroval až ve čtyřicáté osmé minutě. Zvýšit vedení mohl sedm minut před koncem Vojtěch Čihař, ale i tentokrát jeho šance nevyšla. Češi ustáli i závěrečnou powerplay a mohli se radovat ze zasloužené výhry. Další utkání je čeká v neděli, kdy vyjedou proti Finsku.

Pátek 10. 2. 2023 | Vstup do turnaje se osmnáctce nevydařil

Čeští mladíci skórovali krátce před koncem první třetiny. Jenomže ve druhé třetině se hráči Finska prosadili dvakrát. Ve čtyřicáté šesté minutě srovnal Eduard Šalé. Necekých šest minut před koncem zápasu se dostali ke slovu opět finští hráči a vzali si zpět vedení. Vítězství finský tým zpečetil trefou do prázdné branky v čase 59:58. V osmnáctce má karlovarská Energie hned čtyři hráče. Do pátečního utkání zasáhli Adam Dybal, Matteo Kočí, Adam Csabi a Matyáš Adámek. Už v sobotu česká osmnáctka vyzve své vrstevníky ze Švédska.

Čtvrtek 9. 2. 2023 | Druhá turnajová výhra českých hokejistek. Po Němkách schytaly bůra i Švédky

České hokejistky se do vedení dostaly v jedenácté minutě díky Agátě Sarnovské, která využila početní výhodu. Švédky srovnaly v čase 19:59, tedy pět sekund poté, co jim skončila početní výhoda. Ve druhé třetině lovila kotouč ze své klece jenom švédská gólmanka. Dvě branky přidaly češky ve třetí třetině. Výsledek utkání hráčky The kronor korigovaly po páté brance. Další šanci nedostaly a češky slavily výhru 5:2.

Čtvrtek 9. 2. 2023 | Šestnáctka těsně padla s Finskem

Svěřenci Milana Razýma se z Nového Jičína přesunuli do Kopřivnice, kde své síly změřili s finskými vrstevníky. Příležitost k otevření skóre připravil energetik Viktor Wardas pro Davida Hrubého. Po jeho ráně však zazvonila pouze tyčka. Skóre nakonec otevřeli v početní výhodě hráči z Finska ve druhé třetině. V ní stihli přidat i druhý gól. Skóre čeští mladíci snížili chvíli před koncem třetiny, když i oni využili početní výhodu. Ve třetí třetině střela karlovarského útočníka Vojtěcha Čihaře neprošla přes blok před brankou. Neujaly se ani další šance českých hráčů a tak Finsku podlehli 1:2.

Čtvrtek 9. 2. 2023 | Dvacítku vynulovali Finové

Čtvrtečním soupeřem české dvacítky byl tým Finska. Šanci na premiérovou trefu sebral karlovarskému obránci Ondřeji Dorotovi finský gólman, kterému se podařilo po jeho střele udržet kotouč ve své výstroji. První branku vstřelili nakonec seveřané v úvodu druhé třetiny. Inkasovaná branka české mladíky nastartovala, ale nepodařilo se jim vyzrát na Topiase Leinonena. Nakonec i druhá branka utkání padla z holí finského výběru, když využili početní výhodu. K vidění byl i další z energetiků Samuel Šmajda. Také on narazil na švédského strážce branky, který jeho šanci zmařil máchnutím lapačky. A na pozorném finském gólmanovi skončila i další šance karlovarského útočníka. Zato finští mladíci ve třetí třetině přidali další tři branky a český výběr musel skousávat další porážku.

Čtvrtek 9. 2. 2023 | Sedmnáctka (Švédsko - Česko)

I první branka v duelu svěřenců Václava Eismanna padla z početní výhody. Tu Češi využili tři sekundy před jejím vypršením. Hodně svůj tým držel Jakub Milota. Ve druhé třetině vypukla na švédské střídačce gólová radost. Jenomže gól nakonec nebyl uznán, protože padl po přerušení hry. I v tomto utkání byl vidět jeden z energetiků. Tobiáš Pastor mohl ze svého úniku přidat druhý gól národního týmu, ale před brankou byl odstaven jedním z obránců. V úvodu třetí třetiny se švédským mladíkům podařilo vyrovnat. Až do konce třetiny žádný z týmů další branku nepřidal a tak zápas pokračoval prodloužením. Ani v něm žádný gólman kotouč za svá záda nepustil a tak o výsledku musela rozhodnout nájezdová loterie. V nájezdech vyhrál český národní tým. Vítězný nájezd padl z hole Matyáše Humeníka.

Středa 8. 2. 2023 | Reprezentační tým žen přehrál Němky

Turnaj pěti zemí v německém Füssenu svěřenkyně Carly MacLeodové zahájily výhrou 5:1 nad domácím týmem. Duel s Německem byl třetím zápasem v ženském seniorském hokeji pro Lucii Gruntovou, útočnici týmu Dračice Karlovy Vary. Turnaj v Německu je poslední akcí před dubnovým mistrovstvím světa a hráčky tak mají příležitost říci si o pozvánku. Nakročeno mají výborně.

Středa 8. 2. 2023 | Sedmnáctka vynulovala Švýcary

Po včerejší prohře sedmnáctka zvládla reparát a zvítězila nad švýcarskými mladíky. Skóre otevřeli čeští reprezentanti v jedenácté minutě. Z vyrovnávacího gólu se jejich soupeři radovali ve třinácté minutě. Jejich radost však uťal svým výrokem rozhodčí, který gól neuznal kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. Druhý gól přidali svěřenci Václava Eismanna ve druhé třetině a své vedení uhájili i přes powerplay, ke které sáhl trenér Švýcarska v čase 58:25. Na ledě byl vidět i útočník karlovarského dorostu Tobiáš Pastor.

Úterý 7. 2. 2023 | Dvacítka po nevydařené druhé třetině podlehla Švýcarům

Česká reprezentační dvacítka v novém složení a pod vedením Jiřího Kalouse vyrazila na Turnaj pěti zemí do Švédska. Premiéru v reprezentačním dresu si v zápase proti Švýcarsku odbyl karlovarský obránce Ondřej Dorot, který od modré prověřil švýcarského gólmana. Poprvé dres kategorie U20 oblékl i zkušený reprezentant Samuel Šmajda. A byl to právě karlovarský útočník, který otevřel skóre prvního zápasu dvacítky na turnaji. Po parádní první třetině český výběr vedl 2:0. Druhou třetinu však ovládli Švýcaři, kteří zvládli obrat na 3:2. Čeští mladíci se sice v poslední třetině vrátili do hry, ale Lorina Grütera už nepřekonali.

.

Úterý 7. 2. 2023 | Šestnáctka přišla o naději na body v čase 58:27

Šestnáctka jako jediný tým nemusela na svůj turnaj vyrazit za hranice. Turnaj tří zemí se odehraje v Novém Jičíně a v Kopřivnici. Prvním soupeřem, na kterého svěřenci Milana Razýma narazili, byli Švédové. Český výběr skóroval jako první v jedenácté minutě a vedení mu vydrželo do čtyřicáté druhé minuty, kdy v početní výhodě seveřané srovnali. Krátce před koncem utkání překonali hráči Tre kronor českého gólmana podruhé. K vyrovnání skóre našim mladíkům nepomohla ani powerplay. V útoku byl k vidění energetik Vojtěch Čihař, jehož šance na skórování skončila na betonech švédského gólmana. Druhého nominovaného energetika Víta Záhejského na turnaj nepustilo zranění.

Úterý 7. 2. 2023 | Sedmnáctce obrat proti Finům nakonec nevyšel

Na Turnaj pěti zemí do Švýcarska vyrazili hráči reprezentační sedmnáctky. Na úvod turnaje narazili svěřenci Václava Eismanna na výběr Finska. Čeští mladíci v úvodu třetí třetiny prohrávali 3:0. Po třetí vstřelené brance to trvalo pouze třicet čtyři sekund než se prosadil Lukáš Král a další gól Češi přidali po minutě. Vstřelené branky je povzbudili a pustili se do dobývání finské branky. Jejich nadšení však trochu zchladil čtvrtý inkasovaný gól. Výsledek se jim nepodařilo změnit ani při hře bez brankáře a tak i oni se musejí poprat s porážkou. Na ledě byl k vidění karlovarský útočník Tobiáš Pastor, který byl povolán z náhradníků.