HC Energie Karlovy Vary

Mlejnek zpátky ve Varech. Trenér reprezentační dvacítky vedl trénink juniorky

Karlovarští junioři měli na středečním tréninku vzácnou návštěvu. Jejich podvečerní trénink totiž nevedl hlavní trenér Václav Eismann, ale kouč reprezentační dvacítky a muž, který karlovarské prostředí skvěle zná, Karel Mlejnek.

Takřka dvě desítky let trénoval karlovarskou mládež, kde začínal u přípravky a přes žákovské kategorie se propracoval až k A-týmu. Přes angažmá v Liberci a Sokolově si vysloužil pozici kouče národního mužstva do 20 let, které vedl i na posledním Mistrovství světa. Nyní se Karel Mlejnek opět objevil v Karlových Varech, kde vedl středeční trénink karlovarské juniorky.

„Předně si nesmírně vážím pozvání Václava Eismanna, velmi rád jsem přijal nabídku vést trénink. Musím říct, že kluci byli velmi koncentrovaní, a to jak na mítinku, který rozhodně nebyl krátký, tak i na ledě. Juniorský tým je teď ve fázi, kdy se věnují především ofenzivním dovednostem. Dnešní trénink jsme tak zaměřili spíše ofenzivně na přechod modré čáry,“ popsal kouč, který dvě sezony dělal asistenta Miloši Říhovi i u reprezentačního A-mužstva.

„Do Karlových Varů se vždy velmi těším. Myslím si, že Karlovy Vary jsou klub, kdy především v mládeži dělají každý rok pokroky. Investují nejen do kvalitního hráčského materiálu, ale hlavně do servisu mladým hráčům, ať už se to týká lidského faktoru v podobě realizačního týmu. Jsou to věci, které klubu velmi napomáhají,“ ocenil místní akademii.

Účast Karla Mlejnka na středečním tréninku svých svěřenců kvitoval i muž, který se tréninku karlovarských juniorů věnuje několik posledních sezon, Václav Eismann.

„Využil jsem, troufám si říct, našeho dlouhodobého přátelství a dobrých vztahů s Karlem a požádal jsem ho, jestli by nemohl vést jeden z našich tréninků. Chtěl jsem, aby podpořil principy hry, které se snažíme do týmu dostat a druhé hledisko bylo motivační. Byl vidět velký zápal a koncentrace hráčů a Karel Mlejnek do toho jako vždy dal obrovskou energii a z mého pohledu ten trénink byl opravdu přínosný,“ popsal hlavní důvody, proč kouče české dvacítky do Karlových Varů pozval a pokračoval.

„Karlovy mezinárodní poznatky jsou vždy cenné, protože má možnost sledovat špičkové hráče juniorské kategorie. Když věci, které se dějí na mezinárodní scéně ještě dokáže potvrdit našim hráčům, pro které je důležité, že to slyší i od někoho jiného, tak si myslím, že to může přinést ukotvení toho návyku, který sledujeme v tréninku. Samozřejmě je to i motivace pro hráče, protože jsou tu takoví, kteří určitě chtějí atakovat mládežnické reprezentace. Když přijede trenér juniorské reprezentace, tak si myslím, že je to pro hráče jednoznačné plus,“ doplnil Eismann.

Jeho trenérský kolega zažil na západě Čech za odkoučované roky opravdu mnoho. A-tým v sezoně 2015-16 zachránil v extraligové baráži, fanoušci si jej ale pamatují hlavně z dob, kdy pod jeho vedením válel juniorský tým v MHL, na což zavzpomínal i sám Mlejnek.

„Musím říct, že jsem velmi rád, že se v Karlových Varech hrála „malaďožka“, protože si myslím, že A-tým z určité části prostě těží z toho, že se tu MHL hrála,“ poukázal na fakt, že extraligové Áčko v současnosti táhnou hráči jako Flek, Kohout, Beránek či Koblasa.

Karla Mlejnka čeká v následujících dnech první akce nové sezony 2021/22, kdy na konci června bude mít úvodní sraz nově se rodící reprezentační výběr do 20 let. Dočká se nominace i některý z energetiků?

Fotogalerie