HC Energie Karlovy Vary

Momenty týdne: Demolice, změny v kádru či energetici ve formě

Energie nezačala uplynulý týden ideálně, když protáhla sérii proher. Konec však zastihl energetiky ve formě, když ohromili extraligu drtivou výhrou 7:2 nad Kometou. Co dalšího stojí za připomenutí?

Série proher u konce

Po třech prohrách zpátky na vítězné vlně. Energetici nestačili na Kladno, Olomouc a v těsné bitvě ani na Plzeň, svěřenci Martina Pešouta však nepříznivou sérii zastavili v duelu, v němž byli pokládání za outsidery a Kometu zdemolovali 7:2. Na cenném skalpu se prvním hattrickem v extralize podílel Dávid Gríger, tři asistence pak přidal obránce Petr Šenkeřík.

Další vysoké vítězství nad Brnem

Nebylo to poprvé, kdy se Karlovým Varům podařilo sestřelit Kometu sedmi góly. Mezi nejvyšší výhry se řadí utkání z října roku 2010 a vítězství 7:0, či z prosince 2012, kdy Energie zvítězila 7:0.

První útok nadále kraluje

Trio Flek - Gríger - Rachůnek nepřestává udivovat. Elitní karlovarský útok už dohromady posbíral úctyhodných osmapadesát kanadských bodů a všichni tři zmínění se navíc drží v elitní patnáctce ligového bodování. Jakubu Flekovi patří třináctá příčka (7+11), Dávidu Grígerovi jedenáctá (8+10) a Tomáš Rachůnek se i nadále drží s dvaadvaceti body na celkovém druhém místě.

Přehlížený střelec

V létě se vrátil do velmi známého prostředí, avšak jen málokdo čekal, že po dvaceti odehraných zápasech bude nejlepším střelcem Karlových Varů právě on. Řeč je o Petru Koblasovi, jenž zatím prožívá doopravdy fantastickou sezonu. Šestadvacetiletý útočník vyrovnal své osobní maximum v základní části české nejvyšší soutěže, když rozvlnil síť už devětkrát. S jednogólovým náskokem před Dávidem Grígerem a Tomášem Rachůnkem je aktuálně nejlepším snajprem Energie, v extraligovém porovnání mu pak patří sedmé místo.

Šenkeřík je ve formě

Vloni o sobě dal v extralize pořádně vědět, letos v pozoruhodných výkonech pokračuje. Petr Šenkeřík se dělí o prvenství v bodování mezi ligovými obránci s Brady Austinem z Kladna a Martinem Gernátem z Litvínova, všichni tři zadáci mají na kontě už šestnáct kanadských bodů. Karlovarská čtyřiačtyřicítka navíc bývá při hře 5 na 5 vůbec nejdéle ze všech energetiků. Po zásluze se Šenkeřík objevil podruhé v řadě v sestavě týdne, jen proti Brnu rozdal hned tři asistence.

První asistence pro čaroděje

Filip Novotný dává vzpomenout na svůj první rok v dresu lázeňského celku. Při krasojízdě Energie první ligou byl oporou, stejně jako tomu je v aktuálně probíhajícím ročníku. Rodák z Pelhřimova je druhým procentuálně nejlepším gólmanem soutěže (93,08 %). V utkání proti brněnské Kometě si navíc připsal první asistenci v sezoně.

Změny v A-týmu

Ačkoliv si Karlovarští vedou poměrně slušně, vedení týmu neotálí a mužstvo se snaží vylepšovat. Z Karlových Varů odešli během reprezentační pauzy útočník Tomáš Knotek s obráncem Branislavem Kubkou, opačným směrem pak putovala dvojice forvardů - Tomáš Kubalík a Jiří Černoch, který přišel na hostování ze Sparty.

Nová tvář má za sebou premiéru

A jeden z nových útočníků již karlovarský dres v ostrém duelu oblékl. Tomáš Kubalík na premiéru v Energii nezapomene, hned na úvod ho totiž čekala peprná bitva proti Plzni, kde zkušený hráč hokejově vyrostl.