HC Energie Karlovy Vary

Momenty víkendu: Sičáková bomba, video v akci i kuriozita Mikúše

Karlovarští hokejisté mají za sebou druhý víkend v řadě, ve kterém odehráli ve dvou dnech dva zápasy. Navíc stejně jako týden předchozí vybojovali svěřenci Martina Pešouta tři body. Co zajímavého se za víkend stalo si připomeneme v tomto shrnutí.

Kuriózní trefa Mikúše

Vítězná branka proti Chomutovu měla poněkud kuriózní nádech. Tomáš Mikúš přišel ke gólu jako slepý k houslím. „Takový gól jsem dal v kariéře poprvé," smál se po zápase slovenský forvard.

Venkovní podpora

Ani v Chomutově jsme nebyli sami. Do nedaleké destinace vyrazila i nemalá skupina karlovarských příznivců, která Energii hnala za důležitým ziskem tří bodů. Díky!

Sičákův první zásah

Obránce Vladimír Sičák proti Pirátům otevřel skóre utkání. Po přesunu zpět druhé přesilovkové formace početní výhodu využil a skóroval popvé v letošní sezoně.

Důležité body

Situace v extraligové tabulce je vážně vyrovnaná, proto byly tři body z ledu posledního Chomutova velmi důležité. Energetici navíc přerušili sérii dvou porážek v řadě.

Hráči i fanoušci pomáhali

Během sobotního utkání proti Spartě přispěli fanoušci i hráči Energie na opuštěné děti. Diváci přispěli částkou 13.874 Kč, k tomu hráči A-týmu přidali dalších 10.000 Kč.

Prohlíží se videozáznam

Nestává se často, aby tuto větu pronesl hlasatel v areně třikrát za zápas. V duelu se Spartou rozhodčí prohlížel tři zdánlivě gólové pokusy, nakonec neuznal ani jeden. Dvakrát rozpažil při snaze Grígera, jednou pak v případě Lukáše Pecha.

Skolení "svých"

Proti Energii opět nastoupili i dva hráči, jejichž jména místní fanoušci dobře znají. Lukáši Pechovi a Petru Kumstátovi se proti Energii tradičně dařilo, k porážce svého bývalého klubu oba přispěli jednou brankou.

Sobotní trápení

Utkání se Spartou se energetikům nevydařilo, když prohráli 1:3. Co se týče vstřelených gólů, jednalo se o nejhorší výkon od třetího kola, kdy Karlovarští neskórovali ani jednou.