HC Energie Karlovy Vary

Musíme se s tím poprat, vyhlíží play-off juniorů útočník David Varvařovský

Urostlý útočník se dvěma góly podílel na vítězství nad týmem Sparty. Stejně jako týmu i Davidovi se v letošní sezoně daří a jeho jistota je patrnější zápas od zápasu. Na play-off, které si junioři vybojovali se moc těší, protože do vyřazovacích bojů zasáhne poprvé v kariéře, což pro Davida bude druhá premiéra v této sezoně. První premiéru si odbyl v lednu, kdy za tým HC Stadion Cheb nastoupil v seniorském hokeji. Navíc se mu povedlo, že si v několika zápasech zahrál po boku karlovarské legendy Václava Skuhravého.

Davide, máte za sebou základní část, jak bys ji zhodnotil?

Myslím si, že základní část se nám povedla lépe než jsme všichni očekávali (úsměv). Druhou sezonu máme nejmladší tým v extralize, takže úspěch. Nyní budeme čekat jak dopadnou ostatní zápasy a kolikátí nakonec budeme.

Ty jsi proti docela našlápnutému týmu Sparty dvakrát skóroval a navíc ze skoro stejných akcí….

Mně se celkově proti Spartě daří celou sezonu (úsměv). Už v přípravě jsem jim dával dva góly. Takže Sparta je takový můj oblíbený soupeř (úsměv). Jsem rád, že mi to tam takto padlo před play-off.

Jako třešnička na dortu bylo na závěr základní části derby s Plzní, které nakonec došlo až do nájezdů.

S klukama jsme si řekli, že musíme urvat alespoň bod, abychom mohli začínat doma, a to se nám podařilo. Ten druhý bod byla ta třešnička na dortu (úsměv).

Jak se těšíš na play-off?

Určitě se těším hodně, protože v loňské sezoně jsem neměl šanci do něj zasáhnout. Je to tedy pro mě vůbec první play-off vůbec, takže se strašně moc těším (úsměv).

Do čtvrtfinále nastupujete už v úterý, to je docela fofr….

To ano (úsměv). Byli jsme s klukama celkem překvapení, že to takhle brzy začíná. Musíme se s tím poprat.

V letošní sezóně se Ti bodově daří…

Asi jsem si začal trochu víc věřit a celkově jsme si sedli i s klukama v lajně. Většinu sezony jsem hrál s Honzou Botošem a Robertem Šlechtou, to bylo dobré a hodně jsme si rozuměli. Během sezony to pan trenér celkem točil, ale s klukama jsme si vždy sedli.

Začátkem ledna jsi zažil premiéru v seniorském hokeji, když jsi nastoupil za tým HC Stadion Cheb, jaké to bylo?

Bylo to úplně něco nového a byl jsem rád, že jsem dostal možnost si to vyzkoušet.

Za Cheb nastupuje i asistent trenéra A-týmu Vojtěch Šik, pomohlo Ti zpočátku, že jsi měl v týmu známou tvář?

Určitě. Poradil mi, jak mám co dělat, a to mi hodně pomohlo.

Do některých zápasů nadstavby v Chebu naskočili tví spoluhráči z juniorky Jan Botoš a Matěj Skuhravý. Pomáhali jste si nebo hráli jste třeba spolu v lajně?

Určitě jsme si pomáhali. V lajně jsem hrál s Matějem.

Ve dvou zápasech sis zahrál po boku karlovarské legendy Václava Skuhravého, to je pro hráče tvého věku cenná zkušenost, že?

Bylo to super si s ním zahrát. Byla to dobrá zkušenost, protože nám také poradil co máme hrát a tím, že má zkušenosti z áčka, tak to byla bomba (úsměv).

V červenci to bude pět let co jsi do Energie přišel právě z Chebu, to je čas kdy už se dá bilancovat…

(směje se) Už je to nějaká doba. Uvidím co bude dál. Jsem tu rád. Je tu spousta kluků, proti kterým jsem už od mala hrával, takže je fajn, že jsme se tady takhle sešli (úsměv).

Jak se ti daří vše časově zvládat?

Je to celkem náročné. Ráno vyjíždím v šest a přijíždím domů na desátou večer, ale zatím to nějak zvládám.

Najdeš si čas na nějaké koníčky nebo i třeba jenom na odpočinek?

Občas, někdy v neděli, když mám ještě sílu (úsměv), tak si jdu s klukama zahrát fotbálek, ale jinak jsem rád, že doma odpočívám (úsměv).

Máš nějaký vzor?

Můj hokejový vzor je Connor McDavid. Líbí se mi jeho styl hry. Hlavně jeho přehled. Můj životní vzor je můj taťka, který také hrál hokej a ten mě inspiruje (úsměv).

Co si do budoucna přeješ?

Určitě bych chtěl zkusit se hokejem živit (úsměv), ale musím ještě zamakat. Bude to těžké.

Děkuji za rozhovor.