HC Energie Karlovy Vary

Na Liberec jsme měli, tvrdí Vlach. V desítku stále věří

Stejná pohádka. Energetici podali proti silnému soupeři velmi dobrý výkon, ovšem vlastními chybami a trápením v koncovce přišli o dva body. Utkání proti libereckým Bílým Tygrům hodnotil útočník Roman Vlach, jenž zapsal jednu asistenci.

Romane, postavili jste se lídru tabulky, ale do zápasu jste vstoupili sebevědomě…
Vstoupili, věděli jsme, že Liberec je první, že je to také bruslivé mužstvo, takže bylo potřeba se bruslením vyrovnat, což myslím, že se povedlo. Měli v nohách ten včerejší zápas, tak jsme toho chtěli využít, škoda, že se nám to nepodařilo.

Ve druhé třetině jste pak dvoubrankové vedení ztratili, co se tam stalo?
U jedné situace jsem byl, bohužel mi přeskočil puk přes hokejku a zůstali tam dva hráči před bránou a nějak to tam dorvali.

Bylo to ztracené vedení tedy spíš smolné?
Musíme si to rozebrat. Nedá se říct smůla, tak veděli jsme, že nevyhrajeme 2:0. Měli jsme na to, abychom Liberec porazili, ale bohužel se tak nestalo.

Na gól Vladimíra Sičáka jste brilantně přihrával, měli jste to nějak nacvičené?
Máme něco nacvičené, ale tohle byla improvizace. Bylo potřeba tam trošku zaimprovizovat, Sígr si tam sjel, tak jsem chvilku počkal, nahrál jsem mu to před prázdnou bránu a dal to, takže to je fajn.

Následovalo infarktové prodloužení, oba týmy tam měly hodně šancí...
U nás je to tak pravidelně, ty šance vytváříme, ale góly nedáváme. Kdybychom proměnili alespoň 60% šancí, tak jsme porazili o čtyři, o pět mužstev víc. Je to náš problém, na který musíme reagovat zlepšením obrany. Když nevyhráváme 6:1, tak musíme vyhrávat 1:0, 2:1, a podobně.

Bod ze zápasu s lídrem nezní tak špatně, nicméně v momentální situaci je to málo...
Jak říkáte, je to tak. My jsme potřebovali tři body, posbírat toho co nejvíc, všichni kolem nás je sbírají. Je to tam natlačené, bude to až do konce boj. Samozřejmě i ta desítka je pořád ve hře a my chceme nahoru! Myslím, že na to máme, jen je potřeba možná chytit trochu nějaký lauf, udělat tři, čtyři zápasy.

Letos jste ještě Liberec neporazili, je to tím, že vám nesedí?
Nevím, já osobně Liberec moc nemusím, ale myslím si, že my to tak nebereme. Proti někomu se daří, proti někomu ne.

Chvíli jste v Liberci hrál, berete zápasy proti svým bývalým zaměstnavatelům nějak speciálně?
Ne, možná proti Třinci, odkud jsem přišel a se Zlínem, kde jsem vyrůstal. S některými kluky, se kterými se znám, jsme se pozdravili, poplácali, ale to je všechno.

Čeká Vás venkovní série na Moravě, jaké jsou cíle a jak se vy osobně těšíte?
Cíle jsou dovést co nejvíce bodů, zní to jako klišé, ale nemůžeme tam jet s tím, že chceme dovést devět bodů, ale bude se vše odvíjet zápas od zápasu. Bylo by to pro nás takové oživení, kdybychom zjistili, že dokážeme porazit Brno. Doma jsme s nimi hráli dobře, ale musíme se zkoncentrovat, vycházet z dobré obrany a proměňovat šance.

Díky za rozhovor!