HC Energie Karlovy Vary

Na hostování přichází útočníci Černoch s Kubalíkem. Knotek s Kubkou končí

Karlovarský A-tým hlásí změny v hráčském kádru. Na odchodu jsou forvard Tomáš Knotek a zadák Branislav Kubka, naopak novými posilami jsou útočníci Jiří Černoch s Tomášem Kubalíkem.

Na zasedání vedení klubu bylo rozhodnuto, že obránce Branislav Kubka nebude pokračovat v karlovarském A-týmu a s největší pravděpodobností se vrátí zpět na Slovensko.

Mužstvo rovněž opouští Tomáš Knotek. Devětadvacetiletý centr odchází z Energie na měsíční hostování do Dynama Pardubice, a v případě, že bude tamější vedení s hráčem spokojeno, zůstane v Pardubicích do konce sezony 2019/2020.

Naopak déle pobude na západě Čech mladý perspektivní obránce Dalimil Mikyska, jehož hostování z Brna potrvá do konce sezony. Návrat po zranění dále hlásí Ondřej Šafář a trenéři A-týmu tak mají k dispozici celkem devět obránců. Z tohoto důvodu přistoupilo vedení na uvolnění Branislava Kubky.

Momentálně je již zdravotně v pořádku Adam Raška, který vyhlíží návrat do sestavy.

Do lázeňského města míří dvojice útočníků

Na měsíční zkoušku přichází do Karlových Varů útočník Tomáš Kubalík. Plzeňský odchovanec má bohaté zkušenosti se zahraničním hokejem, na svém kontě má dokonce dvanáct startů v National Hockey League. V dresu Columbusu Blue Jackets zapsal gól a tři asistence. Mimo to má za sebou angažmá v AHL, KHL, juniorské QMJHL, německé DEL a přes šedesát zápasů stihl i ve finské nejvyšší soutěži.

Naposledy se Kubalík objevil v extralize v sezoně 2017/2018, kterou rozdělil mezi Jihlavu a  Plzeň. Minulý rok byl zraněný, na aktuální ročník se ovšem připravoval ve Švýcarsku.

Na hostování do konce sezony pak bude mít trenérský štáb Energie k dispozici Jiřího Černocha. Třiadvacetiletý forvard strávil celou svou dosavadní kariéru v organizace Sparty, odkud měl vyřízené střídavé starty do prvoligových Litoměřic či Benátek nad Jizerou. Černoch oblékl v mládežnických letech i reprezentační dres.