HC Energie Karlovy Vary

Na led lídra! Energie míří do Pardubic

Extraligový finiš je neúprosný. Energii čeká ještě šest duelů, z nichž se hned dvakrát představí na ledě lídra z Pardubic. Poprvé již ve středu, v rámci dohrávky 24. kola. Utkání startuje v 18:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos

O soupeři

Pardubické Dynamo prožívá opačné rozpoložení, než karlovarská Energie. Je na prvním místě, vstřelilo nejvíce branek a inkasovalo jich nejméně z celé extraligy. Nezadržitelně míří za vítězstvím v základní části. Nepolevilo ani po odvolání Václava Varadi. Nový realizační tým v čele s Markem Zadinou má za sebou jedenáct duelů a hned v devíti případech zvítězil. Naposledy pocítil jeho sílu v neděli Liberec, který si z ledu lídra odvezl vysokou porážku 1:7.

Bodovým lídrem týmu je útočník Lukáš Radil se 43 body (20+23), následovaný Lukášem Sedlákem (20+19) a Tomášem Hykou(14+24). Obráncům vévodí slovenský reprezentant Peter Čerešňák (7+26). Dynamo se může pyšnit také skvělou brankářskou dvojicí. Zkušenější Roman Will má úspěšnost 91,79%, explzeňský Dominik Pavlát dokonce 94,55%. V pardubickém dresu ale odchytal teprve dva duely, čísla tedy mohou být lehce zavádějící.

Z kabiny Energie

Energetici prožívají špatné období, z posledních sedmi utkání získali pouhé tři body. V posledních dvou duelech vstřelili jen dvě branky. Produktivita trápí svěřence trenéra Eismanna celou sezónu. Již osmkrát vyšli střelecky úplně naprázdno, naposledy v neděli proti hradeckému Mountfieldu. Na gólmana Paříka vyslali 27 střel, jenže ani jedna nenašla cíl. Soupeř naopak potrestal karlovarské chyby ve druhé třetině a odvezl si zaslouženě všechny body. Energetici si nepomohou ani přesilovkami. Úspěšnost této herní varianty jim klesá. Aktuálně jsou s úspěšností 16,67% na předposledním místě.

„Když se podíváme lehce zpět, tak s Pardubicemi jsme doma odehráli velmi slušnou partii. My v aktuální situaci jdeme den po dni. Zabýváme se hodně naší hrou, abychom co nejvíce detailů vypilovali do závěru sezóny. Vidíme vždy den dopředu a soustředíme se jen na sebe,“ říká před středečním utkáním asistent Vojta Šik.

V sestavě Energie budou pravděpodobně nadále chybět zranění Lukáš Pulpán a Lukas Zetterberg, utkání s Hradcem vynechal také Joona Huttula.

Související články