HC Energie Karlovy Vary

Nikdo nechce být dole, říká Frodl. Odehráli jsme ale slušný zápas

Poprvé od jarního přesunu do Karlových Varů se ukázal na ledě Pardubic. Dominik Frodl sice v úvodní třetině dvakrát inkasoval, pak však dlouho držel naděje Energie na bodový zisk. Dynamo však nakonec rozhodlo ve třetí třetině.

Dominiku, ještě ve třetí třetině jste drželi výsledek 2:2...
Dostali jsme čtyři stejné góly. Ať si to každý přebere, kde byla chyba. Hledají se mi těžko slova. Přečkali jsme jejich velké šance, oni pak vystřelili čtyřikrát od modré a čtyřikrát to padne do brány. To se ani proti prvnímu týmu nemůže stát.

Ve druhé třetině jste měl několik úžasných zákroků proti Radilovi, pak jste se tam roztáhl proti Paulovičovi..
K čemu to je? Když pak vystřelí od od modré a dají čtyři góly...

Zároveň jste tam měl takovou situaci, kdy si to zase naopak spoluhráčům i sobě zkomplikoval ty, s tou rozehrávkou za brankou?
Tak je to hokej, to se stane. Já jsem to samozřejmě udělat nechtěl, naštěstí z toho branka nepadla a byli jsme dál ve hře.

Co říkáte na vaší situaci? Nemáte stoprocentní jistotu postupu do předkola a navíc máte před sebou hodně těžké soupeře?
Jsme dvanáctí, to asi nikdo být nechce. Je to těžká situace, mně se těžko hledají slova. Já jsem sem nepřišel hrát dvanácté místo a hrozně mě to štve. Věřím, že ještě máme čtyři pět zápasů, do konce a to předkolo tam padne. Pak s tímhle stylem soutěže, kde každý jde do play off, tak se může stát cokoliv.

Mluvil jsi o těch gólech, které šly od beků. Tys tam v tu chvíli neměl oči, uši, nebylo tam nic vidět?
První věc je, že to projde od modrý, druhá věc je samozřejmě nějaký provoz před tou bránou a aspoň jsme viděli, jak to hraje první tým.

Pardubice těžily z toho, že obránci dávají góly..
Já si myslím, že v moderním hokeji beci dělají výkon toho týmu. Dneska se to tím rozhodlo, čtyři střely od modré a to rozhodlo to utkání.

Vzadu Vám domácí několikrát ujeli. Bylo vidět, že tě to nenechalo klidným...
Tohle bylo třikrát během nějaké krátké doby, že jsme je tam nechali. To mě nenechá klidným. My jsme to přečkali a pak dostaneme góly z ničeho, z čeho bychom góly dostávat neměli. Může tam padnout jeden dva, ale ne čtyři. My jsme neodehráli vůbec špatné utkání. Měli jsme dobrý pohyb. Hráli jsem slušně.

Když se tady vyhrabete z 0:2 na 2:2. To si člověk řekne, že vyroste, že to půjde..
My jsem i za stavu 1:0, 2:0 hráli dobře a pak jsme pokračovali za stavu 2:2. Poté dají čtyři góly. Měli tam plno dalších střel, které jsem neviděl a trefili mě se štěstím.

Když ta situace není úplně nejlepší, těšil jste se sem, že se tady aspoň ukážete a zachytáte si tady?
Samozřejmě. Mám to tady rád a myslím, že lidi mě mají taky rádi. Těšil jsem se na to. Hlavně pardubický tým je velká výzva. Bohužel, sahali jsme určitě po nějakém bodíku a nic.

Související články

Preview k zápasu | út 20.2.2024

Na led lídra! Energie míří do Pardubic