HC Energie Karlovy Vary

Na střídačce: David Kaše

V pořadí osmým hostem podcastu karlovarské Energie byl útočník Philadelphie David Kaše, který na západě Čech aktuálně hostuje. Kaše se rozmluvil nejen o momentální situaci spojené s koronavirem, ale také třeba o životě v Americe a mnohém dalším.

Davide, jak se vám zatím líbí v Karlových Varech?
Celkově jsem spokojený. Kluci i realizační tým jsou v pohodě, parta je dobrá, takže všechno v pořádku.

Když zmíníme vaše začátky v Americe, jak ta organizace pomáhá nováčkům při jejich příchodu z Evropy?
Servis je tam velký, v NHL to byl úplný luxus, vždyť je to nejlepší liga na světě. Mají tam úplně všechno – přes jídlo po výstroj. Na farmě byl servis také parádní. Co jsem potřeboval, to mi zařídili, akorát ttam je těžké to, že když začíná sezona, tak je problém s bydlením. Je tam týden, pět dní na to zařízení, protože se potřebujete před začátkem sezony zabydlet. To je úplně nejtěžší, nájmy tam jsou dost tučné.

Co se týče aktuální doby, tak vy jste se nedávno teprve vrátili z karantény a už jste znovu bez hokeje. Jak je možné se v takové situaci vůbec v hlavě naladit na tu soutěž?
Je to strašně těžké. Abych se přiznal, tak mi přijde, jako kdyby byla půlka sezony, ale my máme odehrané čtyři utkání. Jednou je trénink, pak zase není, potom jsme byli v karanténě, pak tenhle tým vypadne... Přijde mi to jako chaos. Vůbec nevím, jak to bude dál. Hrozně bych si přál, abychom mohli hrát. Samozřejmě chápeme, že stát chrání i fanoušky, ale pro mě by bylo důležité, abychom hlavně mohli hrát. Přřl bych i fanouškům, aby ty zápasy mohli vidět. Je to hrozně těžká situace a nikdo z nás ji asi neovlivní, na to jsme moc malí páni.

Poslechněte si celý podcast!