HC Energie Karlovy Vary

Naděje na MS se rozplynuly, Mikúš s Grígerem v reprezentaci končí

Slovenský hokejový výběr bude v přípravě na domácí mistrovství světa dále postupovat bez obou energetiků, kteří dostali úvodní nominaci. Trenér Craig Ramsay pokračuje v tvorbě mužstva našich sousedů, v jeho plánech však karlovarští útočníci Tomáš Mikúš a Dávid Gríger nefigurují

Po z osobního hlediska úspěšné sezoně v Karlových Varech se forvardi Tomáš Mikúš s Dávidem Grígerem těšili na příležitost zabojovat o pozvánku na domácí šampionát, který se bude konat v Bratislavě a Košicích. Nicméně šance netrvala dlouho.

Kanadský lodivod Craig Ramsay doplnil jeho výběr o sedm nových tváří, zároveň ale také pět jmen z dosavadního kádr vyškrtl. Mezi pětkou nešťastníku bylo i karlovarské duo.

Mikúš s Grígerem stihli během krátké štace v národním týmu sehrát jedno utkání. Slovensko v něm podlehlo Švédsku 0:4. Dávid Gríger nastoupil na centru druhého útoku, Tomáš Mikúš pak na pravém křídle čtvrté formace.

„Je to škoda, měli jsme několik příležitostí na vstřelení gólu, ale bohužel jsme ho nedali. Výsledek 0:4 pro nás není dobrý, nicméně hra tak špatná nebyla, v některých momentech jsme Švédy dokázali zatlačit, ale chyběl nám i kousek štěstí,“ zhodnotil pro web hockeyslovakia.sk utkání Dávid Gríger, jenž se trefil v dodatečných nájezdech.

Ze čtyř nominovaných reprezentantů zbývá jediný, v českém národním týmu bojuje Ondřej Beránek. Po Petru Šenkeříkovi končí sen v podobě mistrovství světa také oběma slovenským útočníkům.

Dávid Gríger v duelu se Švédskem, foto: TASR