HC Energie Karlovy Vary

Obrana Energie se rýsuje, do Karlových Varů míří Lukáš Doudera

Defenziva Energie minimálně pro start letní přípravy je již téměř v kompletním složení. Na západ Čech totiž po konci angažmá ve Vítkovicích přichází třiadvacetiletý obránce Lukáš Doudera. V Karlových Varech podepsal smlouvu do 30.4.2022 s opcí na následující ročník.

Obrana energetiků tak s podpisem mladšího z bratrské dvojice Douderů získává takřka definitivní podobu. Po již oznámených příchodech exlibereckých obránců Tomáše Hanouska a Tomáše Havlína je Doudera třetím novým mužem v defenzivě karlovarské Energie.

„Myslím si, že je to hráč, který se nám bude hodit do našeho herního projevu. Přestože vloni tolik nehrál, tak my mu určitě chceme dát prostor,“ říká na adresu zatím poslední karlovarské posily hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout.

Třiadvacetiletý Lukáš Doudera má i přes svůj věk v nejvyšší soutěži odehráno již přes 200 utkání, ve kterých nastřádal 27 bodů (6+21).

LukášDoudera
obránce
Z 20
G 1
A 2
+/- -1

Kladenský odchovanec ale prožil extraligovou premiéru v jiném, než v dresu mateřského klubu. Už v sezoně 2014-15 po přestupu do Třince naskočil k utkání 2. kola proti Olomouci, a to ve věku pouhých 16 let, 8 měsíců a 11 dní. Na východě republiky nastupoval i v následujících dvou sezonách, zkušenosti sbíral ale také ve druhé nejvyšší soutěži v dresu Havířova či Frýdku-Místku.

Během svého působení v týmu aktuálního extraligového mistra také prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry, ve kterých nastoupil celkem do 90 utkání. V roce 2016 si zahrál i na Mistrovství světa do 18 let v Grand Forks, kde Češi po vysoké prohře s domácími Američany ve čtvrtfinále nakonec skončili sedmí. Doudera nosil na dresu Áčko pro zástupce kapitána Zachara.

Po odchodu z Třince strávil kladenský rodák další čtyři sezony v nedalekém Litvínově, týmového úspěchu se ale na severu Čech nedočkal. Poté, co v úvodních třech letech nastupoval pravidelně a sbíral kolem 40 startů za sezonu, jeho role v posledním roce klesla a logickým vyústěním byl odchod z klubu, extraligový ročník pak dohrál ve Vítkovicích. Doudera nastoupil v uplynulé sezoně v dresu Litvínova a Vítkovicích celkem do 20 zápasů v Tipsport extralize, dalších pět startů pak přidal v dresu svého mateřského oddílu z Kladna.

A s jakými cíli přichází mladý zadák do svého čtvrtého extraligového působiště? „Přicházím s cílem, abych měl stabilní místo v kádru a už se někam hokejově dál posunul. Musím říct, že jsem moc rád, že jsem tady a už se nemůžu dočkat, až to všechno začne,“ hlásí Doudera.

Statistiky Lukáše Doudery