HC Energie Karlovy Vary

Obranu Energie posílí dvojnásobný mistr extraligy Tomáš Bartejs

Defenziva Energie hlásí zatím poslední nové jméno. Z brněnské Komety přichází zkušený obránce Tomáš Bartejs, v Karlových Varech podepsal smlouvu do konce sezony 2022-23 s opcí do konce sezony 2024-25.

Devětadvacetiletý zadák patřil do organizace Komety Brno nepřetržitě posledních šest let. Během nich odehrál v moravské metropoli takřka tři sta utkání, a především hned dvakrát vybojoval s týmem mistrovský extraligový titul. V uplynulém ročníku hrál Bartejs pravidelně v prvním obranném páru Komety, velkou úlohu dostal i na přesilových hrách svého týmu, v 54 zápasech zapsal 14 kanadských bodů (1+13).

Odměnou za povedené výkony pak zkušenému obránci byla také premiérová pozvánka do národního týmu, premiéru na mezinárodní scéně si Bartejs odbyl v utkání série Euro Hockey Challenge začátkem dubna proti Rakousku, ve kterém Češi zvítězili 5:1.

Tomáš Bartejs už se připojil k A-týmu Energie, se kterým začal v pondělí přípravu na nový extraligový ročník.

Profil Tomáše Bartejse (obránce, 4.9.1992)

Obránce Tomáš Bartejs pochází z Třebíče, kde také s hokejem začínal. Ještě v dorostu se pak přesunul do liberecké organizace, kde strávil dvě sezony, juniorskou kariéru ale nakonec dohrál v Chomutově,kterému pomohl k zisku mistra juniorské extraligy. Na severu Čech také poprvé nakoukl k dospělému hokeji, přičemž byl členem postupového extraligového týmu. Povedenou sezonu korunoval čtyřmi starty za reprezentační dvacítku.

V Chomutově Bartejs v sezoně 2012-13 poprvé naskočil do nejvyšší soutěže, klubu byl věrný další dvě sezony. Zajímavou štaci v jeho životopise najdeme v ročníku 2015-16, kdy nastupoval v běloruské soutěži za Metallurg Zhlobin.

Po roce stráveném na východě už ale Bartejs zamířil domů, na jižní Moravu, kde strávil posledních šest sezon. Většinu angažmá prožil v brněnské Kometě, se kterou vybojoval dva extraligové tituly.

Statistiky Tomáše Bartejse