HC Energie Karlovy Vary

Parkkonen zůstává v Karlových Varech, další z beků míří do Třebíče

Obrana Energie už zná definitivní složení pro start letošního ročníku Tipsport extraligy. Vedení klubu se totiž rozhodlo angažovat finského obránce Patrika Parkkonena, který trenéry zaujal během měsíčního try-outu. Úvod letošní sezony naopak v Chance lize stráví další obránce Lukáš Doudera.

Osmadvacetiletý Patrik Parkkonen přišel do Karlových Varů v polovině léta původně na měsíční try-out, během kterého si však povedenými výkony řekl o pokračování svého druhého českého angažmá i pro průběh sezony 2021-22. Na západě Čech Parkkonen podepsal dvouletý kontrakt, energetikem tak bude až do 30.4.2023!

„Patrik nás svými výkony přesvědčil o tom, že jsme ho v týmu chtěli i pro extraligové zápasy. Preferovali jsme dvouletý kontrakt, na kterém jsme se s ním nakonec dohodli,“ uvedl k angažmá finského zadáka hlavní trenér a sportovní manažer klubu Martin Pešout s tím, že Parkkonen bude na startu nového ročníku Tipsport extraligy jediným cizincem v kádru Energie.

Parkkonen odehrál během měsíční zkoušky v dresu Energie všech devět přípravných zápasů, během kterých dokázal dvakrát skóroval. Na ledě dostával hodně prostoru, platný byl i v početních výhodách, kdy nastupoval v první přesilovkové formaci vedené Tomášem Rachůnkem.

„Mám dobrý pocit z toho, že tu budu dva roky. Jsem nesmírně šťastný za tuto příležitost,“ hlásí po podpisu smlouvy Fin se zkušenostmi z německé a švédské ligy či zámořských soutěží. Co ale očekává od té české? „Už jsem proti pár týmům hrál a viděl jsem i nějaké klipy a zápasy. Je to dobrá liga. Očekávám, že to bude zábava. Pojďme si pro nějaké výhry!“

Doudera začne v Třebíči

Úvod nového ročníku Tipsport extraligy se naopak nebude týkat dalšího z obránců, který v létě do Karlových Varů zamířil. Třiadvacetiletý Lukáš Doudera totiž odchází do prvoligové Třebíče, kde bude z Energie na hostování. Karlovarský klub však služeb mladého beka může v průběhu sezony kdykoliv využít, na západ Čech má Doudera vyřízené střídavé starty.

Na startu nového ročníku nejvyšší soutěže tak mají trenéři k dispozici osm stálých obránců, kterými jsou Ondřej Dlapa, Tomáš Hanousek, Tomáš Havlín, Patrik Parkkonen, Michal Plutnar, Lukáš Pulpán, Martin Weinhold a Martin Rohan. V případě potřeby navíc mohou využít i Davida Turečka či Petra Vodičku, v juniorském týmu pak na svou šanci budou čekat i Filip Krajčík nebo Vítek Benda.