HC Energie Karlovy Vary

Pavel Kněžický pokračuje v Energii, bude se věnovat mládežnickým brankářům

Jeden z nejzkušenějších mužů v naší organizaci bude pokračovat! Trenér brankářů Pavel Kněžický po více než dvou desetiletích u A-týmu Energie se v klubu bude věnovat dál mladým brankářským talentům, se kterými pracoval už v uplynulých sezonách.

Velezkušený trenér brankářů do klubu nastoupil v roce 2002, kdy začal trénovat gólmany nejen u Áčka, ale také u mládeže. To vše poté, co zažil úspěšnou kariéru, ve které chytal i čtyři sezony v nejvyšší soutěži. U A-týmu Energie působil nepřetržitě až do konce sezony 2023-24, kdy ho v pozici kouče brankářů vystřídal jeden z jeho nejúspěšnějších svěřenců, které Kněžický pomohl vychovat, Lukáš Mensator.

„Pavel je výjimečný odborník na oblast tréninku brankářů. Jeho obrovská zkušenost s dospělým hokejem, s mládežnickými národními týmy, s brankářskou komisí Českého hokeje a samozřejmě i jeho dlouholetá kariéra profesionálního brankáře ho předurčuje k tomu, aby nám opravdu v nejbližších letech pomohl k progresu s mládeží,“ pochvaluje si pokračování Kněžického v klubu šéftrenér mládeže Jiří Ryžuk.

Muž, který v profesionálním hokeji pomohl s růstem i Vladislavu Habalovi, Tomáši Závorkovi nebo Janu Bednářovi, se ale mládeži věnoval po většinu svého působení v klubu. Kněžický tak může dále navázat na již rozdělanou práci.

„Pavel se bude starat o brankáře kategorií U9 až U14, což jsou hráči ze starších přípravek a sportovních tříd. Jeho úkolem bude také celkové metodické vedení brankářské sekce našeho klubu. Se spolupráci s Lukášem Mensatorem a Markem Zapletalem se také podílí na programu PHR (program hráčského rozvoje),“přibližuje Kněžického hlavní úkoly Jiří Ryžuk.

Energie tak v programu rozvoje brankářů v klubu získává silnou trenérskou trojici, kterou budou mimo Kněžického zastávat také Lukáš Mensator (trenér brankářů A-týmu) a Marek Zapletal (hlavní trenér brankářů Akademie HC Energie).