HC Energie Karlovy Vary

Pavel Reiser a Vlastimil Argman převzali Cenu města Karlovy Vary

Po dvou covidových letech Karlovy Vary konečně opět oficiálně zahájily novou lázeňskou sezónu, při slavnostním večeru v pátek 6. května 2022 byly také tradičně oceněné osobnosti města. Nechyběla mezi nimi ani dvojice úzce spjatá s karlovarským hokejem, pánové Vlastimil Argman a Pavel Reiser (na fotce).

VLASTIMIL ARGMAN, generální ředitel společnosti Thun 1794 a.s.

Vlastimil Argman obdržel cenu za celoživotní práci a úsilí o rozvoj společenské, kulturní a ekonomické prosperity města Karlovy Vary a regionu Karlovy Vary a dále za budování významné značky tradiční výroby porcelánu. Karlovarskému porcelánu zasvětil téměř pět desítek let svého pracovního života, od keramika, normovače a další profese se vypracoval až v pozici generálního ředitele světoznámého výrobce porcelánu. Svými aktivitami se zasloužil o rozvoj kultury a sportu v regionu, výrazně se zapojuje do charitativních projektů.

Jeho aktivity výrazně zasahovaly i do dění v karlovarském hokeji. Do karlovarské Slavie přišel Argman jako hráč v roce 1979, kde působil v A-týmu našeho klubu až do roku 1983. Poté pomáhal s výchovou mladých hokejistů a angažoval se také ve vedení klubu. Nejdůležitější mezník v jeho hokejovém životě nastává v roce 1989, kdy se jako člen vedení společnosti Karlovarský Porcelán výrazně zasadil o to, aby se společnost Karlovarský Porcelán stala generálním partnerem našeho klubu a výrazně tím pomohl k celkovému restartu hokeje v Karlových Varech. Je jeho nepopiratelnou zásluhou, že společnost Thun Karlovarský porcelán je nejdéle sloužícím podporovatelem a sponzorem našeho klubu, nepřetržitě od roku 1989.

Pan Argman byl také dlouholetým členem týmu mužstva staré gardy našeho klubu, byl jeho srdcem a hlavním sponzorem. V tomto týmu působil do poslední chvíle, kdy mu to jeho životní kondice dovolovala. Od roku 2021 je po zásluze členem Síně slávy karlovarského hokeje.

PAVEL REISER, vedoucí správy majetku Lázeňské lesy Karlovy Vary, příspěvková organizace

Pavel Reiser obdržel cenu za celoživotní práci a významný podíl na obnově lázeňských lesů, rovněž za mnohaletou práci v oblasti mládežnického hokeje a dále za publikační činnosti popularizující lázeňské lesy a karlovarský hokej. Čtyřicet let je profesně věrný karlovarským lázeňským lesům, výrazně se podílel na jejich obnově, například po vichřici v roce 1990.

Je také autorem řady publikací a textů nejen o lázeňských lesích. Čtvrtstoletí pracoval s mládeží karlovarského hokeje, kde zastával pozici vedoucího mužstva, s juniorským výběrem si vyzkoušel i mezinárodní MHL. V současnosti v klubu působí jako kronikář HC Energie.